Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Livet och privatekonomin

Oavsett var i livet du befinner dig kan du få råd från oss.

Oavsett var i livet du befinner dig kan du få råd från oss.

Händelser i livet påverkar din privatekonomi. Då finns vi där för dig för att ge råd och hjälpa dig med det praktiska vid allt från giftermål och flytta ihop till särkullbarn och hur man hanterar dödsfall.

Händelser i livet

Byta bostad

Bostaden är en av de viktigaste händelserna i ditt privatekonomiska liv. Låt oss hjälpa dig med vad du behöver ha koll på praktiskt. 

9 av 10 sambor saknar samboavtal.
Susanne Eliasson
privatekonomisk analytiker på SEB

Familjen förändras

Glöm inte alla praktiska saker som behöver göras vid giftermål, när du blir förälder eller om det sker ett dödsfall. Vi hjälper dig med praktiska checklistor för de praktiska sakerna. 

Det behöver inte vara så att familjen tjänar på att den med lägst inkomst stannar hemma. Ofta är det tvärtom och det är viktigt att informera om det.
Jens Magnusson
chefekonom på SEB

Jobb och fritid

Livet är för kort för att inte förverkliga sina drömmar. När du vill byta jobb, längtar efter en ny karriär eller bara funderar på att skaffa en karriärcoach hjälper vi dig att ta rätt beslut på vägen. Det är aldrig för sent.

Tänk på att göra ett snyggt avslut på din nuvarande arbetsplats – dina nuvarande kollegor kanske blir dina framtida kunder.

Prata om ekonomi

Att prata om ekonomi och pengar kan bidra till ekonomiskt välmående. Här får du tips för att ha dessa viktiga samtal med självförtroende, oavsett om det gäller barn, tonåringar, din partner eller äldre anhöriga.