Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Att skaffa barn – förbered ekonomin för det nya livet

Att skaffa barn och bli förälder kan vara en av de allra största händelserna i livet. Det är mycket att tänka på och flera praktiska saker att lösa. Allt från att leta barn­vagnar till att hitta rätt barn­försäkring. Vi hjälper dig att få koll så att du i lugn och ro kan ägna dig åt din nya familje­medlem.

Frågor från andra i samma situation

När barnets namn och personnummer är registrerat hos Skatteverket kan du öppna ett konto. Ring oss och boka ett möte så hjälper vi dig. Båda vårdnadshavarna behöver vara med. Om det inte är möjlighet kan du skriva en fullmakt.

Genom att tidigt starta ett långsiktigt sparande till ditt barn kan du ge en extra bra start på vuxenlivet.

Starta ett barnsparande

Ja, i de flesta fall. När vi gör en kreditprövning utgår vi från din ordinarie inkomst, hur länge du är föräldraledig och om du planerar att fortsätta på ditt tidigare jobb med samma inkomst efter föräldraledigheten.

Ansök om Enkla lånet – få svar inom 24 timmar

Testamente är ett måste om sambor överhuvudtaget ska få ärva varandra. Utan testamente ärver barnet allt och sambon får ingenting. Det kan till exempel innebära att den kvarlevande föräldern behöver ta lån på bostaden för att kunna betala ut arvet till barnet.

I värsta fall kanske bostaden behöver säljas. Genom testamente kan ni minska barnets arv till hälften, vilket är den del barnet alltid har rätt till.

Fundera också på att ta varsin livförsäkring där ni är varandras förmånstagare. Det gör att ni kan lösa ut barnen om en av er dör i förtid.

Tänk också på att sambolagen gäller så fort du flyttar ihop med din partner. Om du inte vill dela lika på allt vid en eventuell separation behöver du skriva ett samboavtal där ni antecknar vem som har betalat vad, till exempel delar av en kontantinsats och möbler.

Få hjälp med att skriva samboavtal och testament hos vår samarbetspartner Lexly

Läs vår artikel: Gift eller sambo – vad är skillnaden?

Det här kan vi hjälpa dig med

Barnsparande

Ett regelbundet sparande till dina barn kan ge dem en bra start i livet när det att dags att ta körkort eller köpa egen bostad. En liten summa nu kan göra stor skillnad sen.

Liv- och sjukförsäkringar

Ring oss på 077-11 11 800 så hjälper vi dig se över dina liv- och sjukförsäkringar.

Sak- och hemförsäkring

Se över dina försäkringar kostnadsfritt hos vår samarbetspartner Trygg Hansa. Teckna barnförsäkring innan barnet fyller 3 år så får du 30 procents rabatt under första året.

Bli kund

Nu kan du som har Mobilt BankID snabbt och smidigt komma igång med våra tjänster.

Bli kund på 3 minuter

Ring upp mig

Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. Vill du kontakta oss istället?
Vi har öppet dygnet runt och du når oss på 0771-365 365.