Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

För dig som är både ung och vuxen

Det är mycket på en gång i början av vuxenlivet och karriären. Det kan handla om allt från att påbörja studier eller hitta jobb till att få tag på en bostad och kanske flytta ihop. Oavsett vad som händer i ditt liv vill hjälpa till på vägen mot en bra ekonomi.

Sommarjobb

Sommaren är mer än sol och ledighet – det är också en chans att tjäna extra pengar och få värdefull arbetslivserfarenhet. Här har vi samlat några tips från oss som kanske kan göra det lättare att söka sommarjobb, ta reda på rimliga lönenivåer eller lära dig mer om skatt. Oavsett om du går på högstadiet, gymnasiet eller universitetet hoppas vi att du kan hitta svar på några av dina frågor om sommarjobb här.

Söka sommarjobb

Att börja leta sommarjobb kan vara lika spännande som utmanande. För att göra det lite lättare har vi samlat några tips som kan vara till hjälp.

Sommarjobb och lön

Lönen för sommarjobb varierar beroende på arbete och ålder. Ta reda på vilken lönenivå som kan vara rimlig för dig.

Arbetstider för minderåriga

Är du under 18 år får du inte arbeta hur långa pass som helst. Här kan du läsa mer om vilka arbetstider som gäller för vilka åldrar.

Sommarjobb och skatt

Skatteregler kan vara svåra att förstå sig på – speciellt om man sommarjobbar för första gången. Vi går igenom några saker som kan vara bra att känna till.

Extrajobb

Sommarjobbet är inte enda sättet att tjäna pengar och få arbetslivserfarenhet som ung student. Ett extrajobb kan vara minst lika värdefullt.

Full koll på pengarna i appen

  • Samla hela din ekonomi på ett ställe – konton, sparande och investeringar.
  • Handla fonder och aktier med ett av marknadens lägsta courtage.
  • Visa din pinkod, spärra och beställ nytt kort.
  • Få expertanalyser och rekommendationer kring aktier och fonder.
  • Testa vår digitala rådgivning och se hur din ekonomi mår.

Kom igång på 3 minuter