Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Bolånekalkyl – hur mycket får jag låna?

I vår bolånekalkyl kan du som ska köpa en ny bostad räkna på hur mycket du kan låna och vad det kommer att kosta. När du börjar leta är det bra att vara redo med ett lånelöfte.

  • Helt kostnadsfritt
  • Inga förpliktelser 
  • Ökad trygghet inför ditt bostadsköp

Ansök om lånelöfte

Just nu! Förmånligt erbjudande på brygglån!

Ett brygglån, så kallat överbryggningslån, är ett tillfälligt lån för dig som fortfarande har pengar låsta i din nuvarande bostad när det är dags att betala för din nya bostad.

Ta reda på din ränta

Ring oss direkt om du vill få en indikativ bolåneränta.

Vi har öppet alla vardagar klockan 8–18.

Vanliga frågor om bolån

När du ska köpa bostad får du som mest låna 85 procent av bostadens pris. De resterande 15 procenten måste du själv betala i form av en kontantinsats.

  1. När du vill ha ett bolån till en ny bostad eller flytta ditt befintliga bolån, börjar du med att ansöka om ett lånelöfte.
  2. Efter att vi gått igenom din ansökan kontaktar vi dig, antingen via mejl eller telefon, med ditt individuella erbjudande. Räntan sätts utifrån vår ordinarie bolåneränta minus en individuell räntenedsättning.
  3. Om du accepterar vårt erbjudande kan vi hjälpa dig att bli kund hos oss. Vi kan också hjälpa dig att avsluta dina affärer med din gamla bank.

Att amortera innebär att du betalar tillbaka på ditt lån. När du amorterar minskar ditt lån och även dina räntekostnader, eftersom räntekostnaderna baseras på hur stort lån du har.

  1. Bolån mellan 50-70 % av bostadens värde ska amorteras med ett belopp som motsvarar 1 % av det totala lånebeloppet per år.
  2. Bolån över 70 % av bostadens värde ska amorteras med ett belopp som motsvarar 2 % av det totala lånebeloppet per år.
  3. Om du lånar mer än 4,5 gånger din årsinkomst före skatt ska du amortera ytterligare 1 % av det totala lånebeloppet per år.
Belåningsgrad Om dina bolån totalt är mindre än
4,5 gånger din årsinkomst
Om dina bolån totalt är större än
4,5 gånger din årsinkomst
Under 50 % 1 %
50–70 % 1 % 2 %
Över 70 % 2 % 3 %


Läs mer om amortering och amorteringskrav

För att kunna ansöka om lånelöfte hos oss behöver du bland annat ha en fast inkomst och tillräckligt med pengar till kontantinsatsen.

Ett lånelöfte är en bedömning av din ekonomi, inte av en specifik bostad. Det är ett villkorat förhandsbesked som visar hur mycket du får låna för att köpa en bostad. Med ett lånelöfte vet du vad din ekonomi klarar och hur högt du kan gå i budgivningen när drömbostaden dyker upp. Ditt lånelöfte gäller i högst 3 månader, därefter kan du ringa oss för att ansöka om att förnya det. 

Läs mer om lånelöfte

Exemplet är beräknat på ett bolån på 1 miljon kronor.

Ränteförändring Ökning i kr per månad,
före ränteavdrag
Ökning i kr per månad,
efter ränteavdrag
+1 % 833 583
+2 % 1 667 1 167
+3 % 2 500 1 750
+4 % 3 333 2 333
+5 % 4 167 2 917