Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Ekonomibloggen

En blogg om investeringar och privatekonomi.

I Ekonomibloggen kan du ta del av aktuella händelser, analyser och personliga betraktelser från våra experter. Fokus är på sparande och investeringar men också annat som kan inspirera dig till en bättre och mer genomtänkt ekonomi. 

Senaste inläggen

Spara och placera

Två visioner, ett avgörande energival

USA:s presidentval 2024 närmar sig. I den politiska debatten är retoriken högljudd, slagorden bombastiska och löftena höga. Bakom kulisserna står två radikalt olika visioner för framtidens USA – visioner som kommer att påverka allt från världsekonomin till klimatpolitiken.
Spara och placera

Nobelpristagarnas upptäckt är en del av allas vår vardag

Geoffrey Hinton och John Hopfield har tilldelats Nobelpriset i fysik för deras banbrytande arbete inom AI. Redan på 80-talet la de grunden för dagens AI-modeller som ChatGPT. AI associeras ofta med tech-jättar som Microsoft, Google och Nvidia men AI:s påverkan sträcker sig långt utanför tech-sektorn.

Alla inlägg