Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Ekonomibloggen

En blogg om investeringar och privatekonomi.

I Ekonomibloggen kan du ta del av aktuella händelser, analyser och personliga betraktelser från våra experter. Fokus är på sparande och investeringar men också annat som kan inspirera dig till en bättre och mer genomtänkt ekonomi.

Senaste inläggen

Spara och placera

Bli vän med börsnedgångarna!

Börserna svänger. Ibland går det ner och det sker även när den generella trenden är positiv. Det känns naturligtvis jobbigt när ens surt förvärvade sparpengar minskar i värde. Då kan det vara bra att veta att de flesta nedgångarna blir på 5–10 procent, sedan vänder det upp.
Privatekonomi

Hellre en dyr glass i solen än semesterskuld i höst

Semestrande kan bli ganska dyrt när det fylls med aktiviteter, resor och restaurangbesök. Bara glassnotan för en familj på två vuxna och två barn kan gå på 120 kronor – och ska man lyxa till det med kulglass kan notan landa på närmare 300 kronor. Blir det sedan glass 2–3 gånger i veckan hela sommarlovet är man snart uppe i ett par tusenlappar.  Men vad man kan göra för att hålla nere utgifterna och slippa tömma sparkontot? 
Spara och placera

När räntan byter riktning kan börsens förlorare bli vinnare

Ränteförändringar påverkar inte bara våra privata ekonomier, de påverkar hela samhället och de påverkar börsföretagen. Kan kommande räntesänkningar påverka börsen och skapa vinnare och förlorare? Sannolikt. Låt oss titta lite på mekanismerna.

Alla inlägg