Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Därför ställer vi frågor till dig

För att skydda både dig och oss från att utnyttjas i penningtvättsyfte är vi enligt svenska penningtvättslagen skyldiga att ha dokumenterad kännedom om dig som kund – även om vi har regelbunden kontakt med dig. Enligt Fatca-lagen behöver vi också veta om du har skatterättslig hemvist i USA. 

När du gör bankaffärer

Där vi möter dig som kund, till exempel på de inloggade sidorna på internetbanken eller i personliga samtal, ställer vi ibland frågor om dina bankaffärer eller din skatterättsliga hemvist. Du kan också ha fått ett brev hem till dig där vi ber dig skicka in nya uppgifter.

Dina uppgifter omfattas av banksekretessen och vi behandlar dem helt konfidentiellt.

Exempel på frågor

Exempel på information vi kan behöva rör sysselsättning, arbetsgivare och syftet med din relation till banken. Vi kan också ställa frågor om din relation till USA (till exempel medborgarskap eller uppehållstillstånd). Om du har regelbundna insättningar på ditt konto eller använder insättningsautomat, vill vi veta varifrån pengarna kommer och kan fråga efter hur ditt sparande har byggts upp. Om du regelbundet har överföringar till eller från utlandet vill vi förstå anledningen. Däremot frågar vi aldrig efter personliga koder.

Vad händer om vi inte får in dina uppgifter?

En förutsättning för att du ska kunna använda våra tjänster även i fortsättningen är att vi har rätt uppgifter om dig och en säkerställd identitet. Om vi inte har detta kan vi i värsta fall tvingas begränsa dina möjligheter att använda våra produkter och tjänster.

Har du frågor?

Om du har frågor kring detta eller något annat är du välkommen att höra av dig till oss på telefon 0774-46 30 30.

Customer service