Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Prata pengar med barn

Många tycker det är svårt att prata om pengar med sina barn, men det behöver det inte vara. Pengar är en del av vardagen och att prata om ekonomi på ett enkelt sätt kan göra det lättare för barnen att hantera sina pengar ansvarsfullt när de blir äldre. Här kan du ta del av våra tips om hur du kan prata pengar med dina barn.

Månadspeng och veckopeng

Att ge veckopeng eller månadspeng till sitt barn är ett bra sätt att lära dem hur man hanterar sina utgifter – men det finns några saker som kan vara bra att tänka på som förälder.

Tips från experten

Att prata om pengar redan från tidig ålder är viktigt. Vår chefsekonom, Jens Magnusson, ger dig sina bästa tips om hur du pratar ekonomi med dina barn.

Spargrisen har blivit digital

Pengar ner i spargrisen har bytts ut mot pengar in på kontot. I en allt mer digitaliserad värld finns det många nya saker som barn behöver känna till om pengar och ekonomi.

Hantera pengar säkert

I takt med att vi blir mer kontantlösa så blir det ännu viktigare för barn att lära sig hantera sin digitala ekonomi på ett säkert sätt.

Lär barnen privatekonomi

Ju äldre barnet blir, desto större blir ansvaret för sin egen privatekonomi – och du kan hjälpa ditt barn att få bättre koll.