Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Prata om ekonomi

Att prata om ekonomi och pengar kan bidra till ekonomiskt välmående. Här får du tips för att ha dessa viktiga samtal med självförtroende, oavsett om det gäller barn, tonåringar, din partner eller äldre anhöriga.

Prata om ekonomi med tonåringar

Tonåringar har generellt en låg kunskap i privatekonomi vilket leder till att fler unga hamnar i en skuldfälla. Vi tror att föräldrar behöver ta ett större ansvar för att prata om ekonomiska frågor hemma och bli mer medvetna om hur deras beteende påverkar tonåringarnas ekonomiska framtid.

Prata pengar med barn

Många tycker det är svårt att prata om pengar med sina barn, men det behöver det inte vara. Pengar är en del av vardagen och att prata om ekonomi på ett enkelt sätt kan göra det lättare för barnen att hantera sina pengar ansvarsfullt när de blir äldre. Här kan du ta del av våra tips om hur du kan prata pengar med dina barn.