Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Prata om ekonomi med tonåringar

Tonåringar har generellt en låg kunskap i privatekonomi vilket leder till att fler unga hamnar i en skuldfälla. Vi tror att föräldrar behöver ta ett större ansvar för att prata om ekonomiska frågor hemma och bli mer medvetna om hur deras beteende påverkar tonåringarnas ekonomiska framtid. Tillsammans ska vi öka tonåringars kunskap och stärka deras förutsättningar för en framtida trygg ekonomi. 

Moderator är Pingis Berg-Hadenius, Economista.

Vägledning om sparande och investeringar

Lär dig att prata sparande och investeringar med din tonåring. Du får veta varför det är viktigt att spara, varför man bör investera, och vilka sparformer och sparprodukter som är bra att känna till. Framför allt diskuteras hur man pratar om sparande med tonåringar. (ca 16 min)

Att prata om lån och krediter med din tonåring

Få rätt argument för att prata om lån och krediter med din tonåring. Här förklaras hur lån och krediter fungerar, så att du kan känna dig tryggare i att förmedla denna kunskap till din tonåring och ge framtidsråd. (ca 10 min)

Förbered din tonåring för att flytta hemifrån

Förbered dig för att prata om när din tonåring flyttar hemifrån. Vi diskuterar hur man bygger upp ett sparande för en kontantinsats till en lägenhet, möjligheterna att låna pengar tillsammans med sitt barn, och om det är rimligt att ta betalt av sitt barn som bor hemma. (ca 13 min)