Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Aktuella bolåneräntor

Hos oss kan du låna upp till 85 % av bostadens värde. Dessutom ingår fler
förmåner i vårt erbjudande:

  • juridiskt rådgivningsmöte och 12 avtal online utan kostnad
  • förmånliga hem- och sakförsäkringar.

När du vill ha ett bolån till en ny bostad, börjar du med att ansöka om ett lånelöfte.

Hos oss kan du låna upp till 85 % av bostadens värde. Dessutom ingår fler
förmåner i vårt erbjudande:

  • juridiskt rådgivningsmöte och 12 avtal online utan kostnad
  • förmånliga hem- och sakförsäkringar.

När du vill ha ett bolån till en ny bostad, börjar du med att ansöka om ett lånelöfte.

När vi pratar om bolåneräntor skiljer vi på vår ordinarie ränta och på din individuella ränta. Din ränta blir vår ordinarie bolåneränta minus en eventuell individuell räntenedsättning.

I tabellen ser du de genomsnittliga räntorna våra kunder fick föregående månad för respektive bindningstid.

Eftersom genomsnittsräntan är beräknad utifrån olika lån och till många olika kunder med olika individuella och ekonomiska förutsättningar, har våra kunder fått en bolåneränta både över och under genomsnittsräntan. För bindningstider med för få lån visas ingen genomsnittsränta.

Historik för genomsnittsräntor av bolån

Genomsnittrsänta för andra typer av bostadskrediter med rörlig ränta

Här ser du genomsnittet av de räntor som våra kunder i SEB har fått på nya bostadskrediter med rörlig ränta de senaste tolv månaderna. Eftersom genomsnittsräntan är beräknad utifrån olika låneprodukter och till många olika kunder med olika individuella och ekonomiska förutsättningar, har våra kunder fått ränta både över och under genomsnittsräntan. 

Månad Rörlig ränta
Januari 2024 6,25 %
December 2023 6,28 %
November 2023 6,27 %
Oktober 2023 6,34 %
September 2023 6,37 %
Augusti 2023 6,23 %
Juli 2023 6,24 %
Juni 2023 6,09 %
Maj 2023 6,13 %
April 2023 5,70 %
Mars 2023 5,71 %
Februari 2023 5,73 %

Ordinarie bolåneräntor – vårt listpris

Här ser du vår ordinarie bolåneränta för olika bindningstider, vårt listpris. På övriga bindningstider gäller individuell prissättning eller rabattering. Även från ovanstående bindningstider finns möjligheter att få ytterligare rabatt beroende på vad din individuella prissättning visar som bland annat påverkas av parametrar som bolånets storlek i förhållande till bostadens värde och hur mycket affärer du i övrigt har på SEB.

 

Ta reda på din ränta

Ring oss direkt om du vill få en indikativ bolåneränta.

Vi har öppet alla vardagar klockan 8–18.

Just nu! Förmånligt erbjudande på brygglån!

Ett brygglån, så kallat överbryggningslån, är ett tillfälligt lån för dig som fortfarande har pengar låsta i din nuvarande bostad när det är dags att betala för din nya bostad.

Exempel: Om du lånar en miljon kronor

Med ett lånebelopp på 1 000 000 kronor, en rak amortering på 50 år, en ränta på 4,99 procent och automatisk betalning så blir den effektiva räntan 5,11 procent. Den första månads­betalningen blir då 5 825 kronor. 

Om räntan är oförändrad under lånets amorteringstid (50 år) blir det sammanlagda beloppet du betalar 2 249 330 kronor före skatte­reduktion. Efter en skatte­reduktion på 30 procent blir det totala sammanlagda beloppet 1 874 531 kronor. Antalet avbetalningar har då varit 600 stycken. 

Tänk på att om du har lön i annan valuta än svenska kronor kan beloppet som ska återbetalas påverkas av valuta­kurs­förändringar.           

Krediten tillhandahålls av Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), 106 40 Stockholm, organisations­nummer: 502032-9081. För att låna behöver du ha ett konto och internet­banken hos oss. Som säkerhet för lånet pantsätts din bostad.