Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Köpa bostad

Spänning, förväntan och glädje – att leta bostad kan vara en känslo­mässig berg- och dalbana. Vilka bolån och bolåne­räntor ska jag välja och hur får jag ett lånelöfte? När du har hittat dröm­bostaden ser vi till att du gör en väl genomtänkt investering.

Frågor från andra i samma situation

Generellt sett så tar du alltid ett nytt bolån när du köper en ny bostad. Ditt bolån är nämligen kopplat till bostaden. Om du till exempel köper en större bostad och behöver låna mer gör vi en ny kreditbedömning och ser vilka förutsättningar ditt nya boende har.

För de flesta är det en bra strategi att sprida sina ränterisker genom att ha flera lån med olika bindningstider. Blanda gärna rörlig tremånadersränta och bunden ränta. Om du vill dela upp ditt bolån på till exempel rörlig tremånadersränta och bunden ränta på fem år lägger vi upp två lån. Varje lån kan nämligen bara ha en räntebindningstid. Ett tips är också att dela upp den bundna räntan på exempelvis 3, 5 och 7 år. På så sätt har du inte flera lån med stora belopp som förfaller samtidigt.

Amortering är en bra sparform som skapar en ekonomisk trygghet och minskar dina totala räntekostnader. En bra målsättning är att på sikt minska lånen till 50 procent av värdet på bostaden. Om du inte har amorterat tidigare och nu vill börja kan du kontakta oss så hjälper vi dig.

Ett brygglån är ett tillfälligt lån under tiden du har dubbla bostäder. Du betalar ränta på lånet varje månad och du kan ha lånet som längst i sex månader. Under den här tiden kan du behöva sparade pengar för att täcka de högre kostnaderna för dubbla boenden.

Överbryggningslån – tillfälligt bolån

Det här kan vi hjälpa dig med

Hur mycket får jag låna?

Testa vår bolånekalkyl där du ser hur mycket du kan låna.

Ansök om lånelöfte

Med ett lånelöfte är du beredd när drömbostaden dyker upp.

Så får du ett grönt bolån

Nu erbjuder vi dig som har ett klimatsmart boende en extra förmånlig boränta.

Bli kund

Du som har Mobilt BankID snabbt och smidigt komma igång med våra tjänster.

Bli kund på 3 minuter

Logo hus

Byggnadslån – för dig som ska bygga nytt hus

Allt fler väljer att köpa en vacker tomt och bygga sitt eget drömhus. Hos oss hittar du en smidig finansieringslösning, ett så kallat byggnadslån, när du ska låna till tomt, göra en utbyggnad eller renovera.

Så fungerar ett byggnadslån

 

Ring upp mig

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

Vi svarar på dina frågor kring bolån alla vardagar 8–18.

När vi ringer upp dig får du besvara en säkerhetsfråga i BankID-appen innan du legitimerar dig.

Hjälpte den här sidan dig?

Tack för ditt svar.