Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Pension och försäkring

Bild på ett fält i solnedgången.

Här kan du få hjälp att få bättre koll på ditt pensionssparande, din pensionsförsäkring och din liv- och sjukförsäkring. Du kan även läsa om skillnaden mellan olika former av pension och försäkring.

Tjänstepension – en viktig del av din framtida inkomst

Tjänstepensionen är ett pensionssparande som du har via din anställning. Men det är du som bestämmer hur hela eller delar av sparandet ska placeras. Eftersom tjänstepensionen kommer att vara en betydande del av din framtida inkomst är det viktigt att välja förvaltare med omsorg.


Samla hela tjänstepensionen hos oss

Många har tjänstepensioner hos olika försäkringsbolag efter att ha bytt arbetsgivare under åren. Genom att flytta hit och samla sparandet hos oss blir det enklare att hålla koll på värdeutvecklingen. Det underlättar också när det är dags att planera utbetalningen. På vår internetbank kan du enkelt följa utvecklingen och byta fonder när du vill. Vi har också en app där du kan följa sparandet.
Så här placerar du tjänstepensionen hos oss


Spara 5 % av lönen för en bättre pension

Att ha ett eget pensionssparande blir allt viktigare. En bra målsättning är att spara minst fem procent av bruttolönen varje månad.
Starta ett pensionssparande


Få koll på pensionen

Att det är viktigt att spara till pensionen vet nog de allra flesta, men har du koll på alla tre delar och hur du kan påverka dem? Genom att vara aktiv med dina placeringar kan du påverka hur pengarna växer över tid.
Pensionens tre delar

Kontakt

Öppet måndag–fredag 08–18.
Du kan också besöka ditt närmsta SEB kontor.

Livförsäkringsverksamheten i SEB

Här hittar du aktuell placeringsportfölj och nyckeltal för traditionell försäkring samt vår årsredovisning, livslängdsantaganden, solvens- och verksamhetsrapport.
Allt om livförsäkrings­verksamheten i SEB

Vårt fondutbud

Fonder för försäkring

Villkor och försäkringsinformation

Blanketter och villkor för Pension & försäkring

Försäkringsinformation:

Fondförsäkring
Traditionell försäkring


Försäkringsgivare är SEB Pension och Försäkring AB
Organisationsnummer: 516401-8243, 106 40 Stockholm

Customer service