Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Placera din tjänstepension/ avtalspension hos oss

Bild på en kvinna som står och stretchar framför en sjö.

88 % av alla anställda i Sverige har en tjänstepension via jobbet. Tjänstepension, eller avtalspension som det också kallas, innebär att din arbetsgivare betalar in pengar till din pension varje månad.

Viktigt val för din framtid

Du kan själv påverka din tjänstepension genom att välja vilket bolag som ska ta hand om ditt pensionskapital och hur kapitalet ska förvaltas.

För många utgör tjänstepensionen 25–50 procent av den totala pensionen när det är dags att sluta arbeta. En betydande del alltså. Därför är det viktigt att du gör ett medvetet val av hur din tjänstepension ska förvaltas.

Vilken tjänstepension har du?

Tjänstepension är ett pensionssparande som en arbetsgivare betalar för sina anställda. Vilken tjänstepension/avtalspension har du:

Arbetar du som

Avtalspension

Privatanställd tjänsteman? ITP
Privatanställd arbetare? SAF-LO
Kommun eller landstingsanställd? KAP-KL/AKAP-KL
Statligt anställd? PA 16

Är du osäker på vilken kollektivavtalad tjänstepension eller avtalspension du har?

Logga in på minpension.se, så får du en översikt över hela din pension och vilken tjänstepension du har via din arbetsgivare. Vill du ha hjälp är du välkommen att kontakta oss på 077-11 11 800. Vi har öppet alla vardagar klockan 8–18.


Försäkringsgivare är SEB Pension och Försäkring AB
Organisationsnummer: 516401-8243, 106 40 Stockholm

Customer service