Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Bolån – allt om bostadslån och boräntor

Här hittar du allt du behöver veta när du vill ansöka om bolån, ändra ditt bolån eller flytta ditt bolån till oss. Du hittar också information om våra boräntor, hur bolån fungerar och vårt gröna bolån.

Vi kan hjälpa dig att få bättre koll på bostadsaffären. Börja med att göra vår bolånekalkyl för att ta reda på hur mycket du kan låna och vilken ränta du kan få. Då får du en uppfattning om hur stor budget du har att röra dig med när du börjar leta efter din nya bostad.

När du hittat en bostad du är intresserad av ansöker du enkelt om bolånelöfte hos oss – helt digitalt. Sedan är du redo att ge dig in i budgivningen.

5,74 %
Bolån 3 månader listränta
4,49 %
Bolån 3 månader snittränta (juni)

Ska du köpa bostad – gör en bolånekalkyl och ansök om lånelöfte

Vårt bolåneerbjudande

Bostadsköpet är en av livets största affärer och vi är gärna med dig hela vägen. Oavsett om du ska ansöka om bolån, redan har ett bolån eller behöver finansiera en renovering så har vi lösningarna för dig. Läs mer och ta del av vårt bolåneerbjudande.

Lär dig mer om bolåneansökan

Bolåneräntor

Här kan du se och jämföra våra aktuella bolåneräntor. Kom ihåg att hos oss är din bolåneränta individuell och kan därför bli lägre än vår ordinarie ränta.

Lånelöfte och bostadsguide

Ett lånelöfte är en bedömning av din ekonomi, inte av en specifik bostad. Det är ett villkorat förhandsbesked som visar hur mycket du får låna för att köpa en bostad.

Allmän information om bolån

För att det ska bli enklare att få en översikt av hur bolån fungerar har bankerna i Svenska Bankföreningen tagit fram ett gemensamt informationsmaterial.

För dig som redan har ett bolån

Flytta bolån – se om du får bättre ränta hos oss

Är du intresserad av att se om du kan få en bättre ränta på ditt bolån? För att vi ska kunna ge dig ett erbjudande på vad din ränta blir när du flyttar ditt bolån till oss behöver du först skicka in en ansökan.

Höja bolån

Att höja bolånet kan vara ett bra sätt att finansiera en renovering av bostaden. Läs mer om hur du gör för att höja ett befintligt bolån.

Välja nya bolånevillkor

Du kan välja att binda räntan på 1, 2, 3, 5, 7 eller 10 år och ha samma nivå på din ränta under bindningstiden eller ha en tremånadersränta som justeras var tredje månad.

Övriga bolåneprodukter

Byggnadslån

Allt fler väljer att köpa en vacker tomt och bygga sitt eget drömhus. Hos oss hittar du en smidig finansieringslösning, ett så kallat byggnadslån, när du ska låna till tomt, göra en utbyggnad eller renovera.

Renoveringslån – låna till renovering av bostad

Om du vill låna till renovering av din bostad är privatlån Enkla lånet ett bra alternativ. Du kan låna mellan 20 000 och 350 000 kronor till en förmånlig, rörlig ränta och lösa tillbaka det när du vill – helt utan extra kostnad.

Hållbart boende

Ett hållbart boende är lika viktigt för ekonomin som miljön. Som husägare har du möjlighet att göra stor skillnad för dig själv och din omgivning genom att göra medvetna val.

Ring upp mig

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

Vi svarar på dina frågor kring bolån alla vardagar 8–18.

När vi ringer upp dig får du besvara en säkerhetsfråga i BankID-appen innan du legitimerar dig.