Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Välja nya bolånevillkor

Om du har ett bolån med bunden ränta innebär villkorsändringsdagen att bindningstiden går ut och att det är dags att bestämma nya villkor. Här har vi samlat information om vad som är bra att tänka på vid en villkorsändring.

I samband med villkorsändringsdagen får du ett brev från oss om att det dags att bestämma nya räntevillkor för ditt bolån. Du kan välja att binda räntan på 1, 2, 3, 5, 7 eller 10 år och ha samma nivå på din ränta under bindningstiden eller ha en tremånadersränta som justeras var tredje månad.

Om du inte gör något får ditt lån automatiskt en tremånadersränta som baseras på listpriset på villkors­ändringsdagen. Vill du ha en längre bindningstid är du välkommen att kontakta oss antingen genom att ringa oss direkt på 0771-365 365 eller lämna ditt telefonnummer.

Den personliga rabatten dras av automatiskt och baseras bland annat på marknadsläget, hur stora bolån du har i förhållande till bostadens värde och ditt övriga engagemang hos oss. Om du har ett grönt bolån eller är medlem i fackförbundet Ledarna, något av TCO:s, eller Sacos fackförbund eller i Företagarna behöver du kontakta oss för att säkra din rabatt.

Ring upp mig

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

Vi svarar på dina frågor kring bolån alla vardagar 8–18.

När vi ringer upp dig får du besvara en säkerhetsfråga i BankID-appen innan du legitimerar dig.

Vanliga frågor om bolån

Du kan ändra ditt val av bindningstid fram till klockan 21 den sista vardagen innan din nuvarande bindningstid går ut. Det går att välja bindningstid på internetbanken via Lån – Mina lån – Förläng bolån.

Förläng mina bolån på internetbanken

Vi utgår från vår ordinarie bolåneränta när vi sätter din ränta. Hos oss får du dock en individuell bolåneränta som kan bli lägre än vår ordinarie ränta. Räntenedsättningen beror bland annat på storleken på ditt bolån, din belåningsgrad (hur stora lån du har i förhållande till bostadens värde) och hur mycket affärer du har hos oss i övrigt, till exempel sparande och pension.

För att få reda på exakt vilken boränta vi kan erbjuda just dig är du välkommen att kontakta oss.
Läs mer om bolåneräntor och amortering

Den individuella räntenedsättning du kan få på våra ordinarie boräntor påverkas bland annat av storleken på ditt bolån, din belåningsgrad (hur stora lån du har i förhållande till bostadens värde) och hur mycket affärer du har hos oss i övrigt, till exempel sparande och pension.

Läs mer om individuell ränta

För den som är orolig över att räntorna ska stiga ännu mer kan det vara aktuellt att binda räntan. Kostnaden blir generellt lite högre, men det kan finnas en trygghet i att veta att räntan är densamma under hela bindningstiden. Tänk på att du under vissa omständigheter bör vara försiktig med att binda räntan, till exempel om du vet att du inom kort ska byta bostad, eftersom du kan behöva betala så kallad ränteskillnadsersättning om du behöver lösa lånet i förtid.

Ett annat sätt att trygga din boendekostnad är att teckna ett låneskydd i händelse av att du skulle bli sjuk eller arbetslös.

Läs mer om vårt låneskydd

Det är flera faktorer som påverkar. Kostnaden beror bland annat på hur lång bindningstid du har kvar på lånet och hur stort ditt bolån är. Kontakta oss om du är intresserad av att ändra bindningstid på ett bundet bolån, så kollar vi på just din situation.