Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Byggnadslån – för dig som ska bygga nytt hus

Fördelar med ett bygglån

Allt fler väljer att köpa en vacker tomt och bygga sitt eget drömhus. Hos oss hittar du en smidig finansieringslösning, ett så kallat byggnadslån, när du ska låna till tomt, göra en utbyggnad eller renovera.

  • Individuellt anpassat lån när du ska låna till tomt, göra en utbyggnad eller renovera.
  • Förenklar betalningen till entreprenören eller husleverantören.
  • Dela upp lånet i etapper – betala endast ränta på den del du utnyttjar.

Ett byggnadslån är en så kallad byggkredit som innebär att du delar upp ditt lån i etapper och betalar endast ränta på den del som du utnyttjar under byggtiden. Du behöver låna minst 1 miljon kronor och ha en kontantinsats som täcker minst 20 procent av produktionskostnaden.

4 enkla steg: Så fungerar ett byggnadslån

Det är mycket praktiskt att hantera när man ska bygga nytt hus och behöver ett lån. Därför har vi tagit fram en enkel steg för steg-guide som i korthet förklarar hur hela finansieringsprocessen går till:

  1. Först ansöker du om ett lånelöfte så att du vet hur mycket du har att röra dig med innan du börjar leta tomt, entreprenör och husleverantör.
  2. Under byggnationen betalar du alla dina fakturor från ett så kallat byggkonto utom de som har en spärrförbindelse. En spärrförbindelse är en slags betalningssäkerhet till entreprenören eller husleverantören. Det innebär att vi låser en del av byggnadslånet och betalar fakturorna direkt till de företagen.
  3. Du betalar endast ränta kvartalsvis på den del av lånet som du utnyttjar och du kan när som helst amortera på byggnadslånet.
  4. När bygget är klart gör vi om byggnadslånet till ett vanligt bolån. Det sker så snart du har skickat in ett slutbesked och en slutvärdering. Slutbeskedet får du från din kommun och visar att fastigheten får tas i bruk. Slutvärderingen görs av en mäklare och visar aktuellt värde på ditt färdiga hus.

Kontakta oss

Ring vår byggnadslånegrupp.
Vi har öppet måndag–fredag kl 9–12 samt 13–15.