Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Energilån – hållbara energialternativ för din bostad

  • Bolånerabatt 0,10 procentenheter.
  • Sänk dina elkostnader.
  • Låna till både renovering och material.
  • Bolånerabatt 0,10 procentenheter.
  • Sänk dina elkostnader.
  • Låna till både renovering och material.

Med hjälp av en energi­renovering kan du spara både energi och pengar. Utforska möjligheterna med våra låne­erbjudanden och partner­samarbeten.

Vad är ett energilån?

Vårt energilån är en rabatterad höjning av ditt bolån. Du får 0,10 procent­enheters ränte­rabatt på höjnings­beloppet om du använder det till att finansiera energi­förbättrande åtgärder på din bostad. Med hjälp av energi­lånet kan du sänka din bolåneränta och dina elkostnader samtidigt som du bidrar till ett bättre klimat. Ta större kontroll över din energi­användning, börja producera din egen energi och minska energi­utsläppet från din bostad.

Gör vår energianalys

Att ställa om till mer hållbara energi­alternativ kan vara en lönsam affär för både klimat och plånbok. Det finns mycket du kan göra för att få en grönare bostad, och vi hjälper dig gärna på traven. Med vår energi­analys kan du få inspirerande tips och handfasta råd om vilka åtgärder och förbättringar du kan göra på din bostad. Gör analysen redan idag och ta första steget mot en grönare bostad.

Till energianalysen

Vad kan ett energilån användas till?

Energilånet kan användas till energi­förbättrande åtgärder på din bostad. Här nedan ser du de områden som du har möjlighet att finansiera med hjälp av vårt energilån.

Solceller

Producera el för det egna energibehovet och sälj överskottet.

Batterier

Lagra överskott från solceller för förbrukning vid en senare tidpunkt.

Fönster- och dörrbyte

Byt till energieffektiva dörrar och fönster.

Isolering och tilläggsisolering

Minska energiförbrukningen genom att behålla mer av värmen.

Värmepump

Installera en mer effektiv lösning för byggnadens uppvärmning.

Förmånliga erbjudanden

Du kan välja vilken leverantör du vill med vårt energilån, men ska du köpa solceller eller en värme­pump kan du med fördel göra det via våra samarbets­partners E.ON, Vattenfall och Enwell. Som kund i SEB får du förmånliga rabatter på deras erbjudanden som gör att steget till en grönare bostad blir lite kortare. Dessutom kan du finansiera dessa val med fördelaktiga räntor på vårt privatlån Enkla lånet. Läs mer om våra specifika värmepumps- och solcellslån via länkarna längre ner.

Tips för en grönare bostad!