Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Handla med aktier

  • Handla enkelt och smidigt i appen och på internetbanken.
  • Inga courtageklasser. Handla från 0,09 procent och som lägst 1 krona per affär.
  • Liveuppdaterade kurser och närmare 300 rekommendationer och experttips.
  • Handla enkelt och smidigt i appen och på internetbanken.
  • Inga courtageklasser. Handla från 0,09 procent och som lägst 1 krona per affär.
  • Liveuppdaterade kurser och närmare 300 rekommendationer och experttips.

Handel med finansiella instrument innebär en risk. Du kan förlora dina insatta pengar.

Att investera i aktier är ett bra sätt att ge ditt sparande en möjlighet att växa till något större. I vår app handlar du aktier och andra värdepapper till ett av marknadens lägsta courtage, och med våra experters analyser i ryggen tar du enkelt välgrundade investeringsbeslut. Oavsett om du är nybörjare eller ett fullfjädrat aktieproffs hjälper vi dig att investera på börsen.

Kom igång med 3 enkla steg

1. Öppna ett konto

Börja med att öppna ett konto där du kan förvara dina aktier. Investeringssparkonto (ISK) är ett populärt val som gör att du slipper deklarera vinster och förluster. Istället betalar du en schablonskatt som baseras på det totala värdet på kontot.

Öppna ett nytt ISK-konto

2. Sätt in pengar

För över den summa du vill handla för från ditt vanliga bankkonto till ditt ISK. Du kan också ha en stående månadsöverföring från ditt bankkonto om du vill handla ofta. När pengarna är inne på kontot är det dags att börja handla.

3. Börja handla aktier

Lägg en order i vår app eller internetbank genom att söka upp den aktie du vill köpa i listan och välj antal aktier och eventuellt vilket pris du vill handla till. Granska och godkänn din order. Klart!

Handla aktier på din ISK/depå (internetbanken)

Handla aktier från 1 krona i courtage

Hos oss betalar du alltid samma låga courtage oavsett hur mycket du handlar för – från 0,09 procent på affärsbeloppet och som lägst 1 krona. Inga krångliga prismodeller att hålla koll på eller courtageklasser att behöva byta mellan. Enkelt, smidigt och prisvärt.

Läs mer om vårt låga courtage

3 korta frågor & svar om aktier

Ett aktiebolag som gjort en vinst kan antingen välja att behålla vinsten för att investera den i bolaget eller dela ut den till aktieägarna. Större bolag delar generellt ut mer än mindre bolag, som i högre utsträckning använder kapitalet för att få företaget att växa. Det är bolagets styrelse som föreslår hur vinsten ska användas. Beslutet fattas av bolagsstämman.

I vår app och på internetbanken kan du köpa och sälja aktier och andra värdepapper på börserna i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Aktiekurser kan variera kraftigt, både på kort och lång sikt. Risken kan variera mellan olika aktier, till exempel mellan små och stora bolag eller mellan olika branscher. Det kan därför vara bra att sprida dina aktieköp mellan olika typer av bolag men också över tid, för att minska risken i ditt sparande. När du investerar i aktier finns alltid en risk att du kan förlora delar av eller hela ditt investerade kapital, till exempel om ett bolag går i konkurs. Det är viktigt att du följer utvecklingen på dina innehav för att kunna göra omplaceringar om det behövs.

Är du inte kund hos oss?

Nu kan du som har mobilt BankID snabbt och smidigt komma igång med våra tjänster.

Bli kund    Läs mer

Customer service