Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Börsen idag

Följ börsen idag med aktuella kurser för aktier, valutor och andra värde­papper tillsammans med de senaste börs­nyheterna. Logga in för att se våra analyser och rekommendationer.

Stockholmsbörsen (Nasdaq OMX Stockholm)

Nasdaq OMX Stockholm, även kallad Stockholmsbörsen, är en central institution för handel med finansiella instrument och underlättar kapitalanskaffning och investeringar på den svenska finansmarknaden. Stockholmsbörsen är öppen under vardagar från 09:00 till 17:30 med undantag för helgdagar.

Large Cap, Mid Cap, Small Cap

På Stockholmsbörsen är företagen kategoriserade baserat på börsvärde. Large Cap är för företag med ett börsvärde över en miljard euro, Mid Cap för 150 miljoner till 1 miljard euro och Small Cap för mindre än 150 miljoner euro. Denna uppdelning hjälper investerare att hitta lämpliga alternativ på börsen.

 

Andra marknadsplatser och börser

Förutom Stockholmsbörsen finns det ett antal andra marknadsplatser för handel med aktier och andra värdepapper. Nordic Growth Market Main Regulated (NGM) är den andra börsen på den svenska marknaden. Bolag som inte uppfyller kraven för en börsnotering på Stockholmsbörsen eller NGM Main Regulated kan istället välja att listas på alternativa marknadsplatser. Exempel på dessa är First North, Spotlight Stock Market (tidigare Aktietorget) och NGM SME som alla är exempel på marknadsplatser (så kallade MTF-plattformar) med fokus på mindre tillväxtföretag.

Handla aktier på internationella börser

I vår app kan du utöver svenska aktier även handla aktier i Norge, Finland och Danmark samt i utvalda länder i Europa – Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Belgien och Storbritannien. Vill du handla aktier i övriga Europa eller USA kan du kontakta oss på 0771-365 365 så hjälper vi dig vidare.