Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Köpa aktier och sälja aktier

Du som är intresserad av att köpa aktier och sälja aktier behöver bra beslutsunderlag för att kunna agera snabbt. Varje månad lägger våra topprankade analysteam ner över 20 000 timmar på att analysera de finansiella marknaderna och globala trender. Det ger dig ett övertag på marknaden.

Så handlar du med aktier

För att handla med aktier behöver du ett konto hos oss där du kan förvara dina aktier. Du kan enkelt öppna Enkla depån eller ett investeringssparkonto (ISK) på internetbanken eller ring oss på 0771-365 365 så hjälper vi dig att komma igång.


Logga in och handla aktier

 

Få tips av våra experter

Våra analysteam uppdaterar dagligen våra rekommendationer. Köp- och säljrekommendationerna gör det enkelt att ta beslut.


Läs våra köp- och säljrekommendationer

 

Vad är en aktie?

När du äger en aktie betyder det att du äger en del i ett aktiebolag. Fördelarna med att placera direkt i aktier är flera. Värdet på dina aktier kan öka genom att kursen stiger och du kan även få utdelningar från bolaget som du är aktieägare i. Som aktieägare har du dessutom rösträtt på bolagsstämmor. Samtidigt bör du vara medveten om att dina aktier kan minska i värde om aktiekursen sjunker.

Håll koll på aktiekurserna

Aktiekurslistan

Få en egen aktiemäklare

Handlar du ofta och vill ha en löpande dialog med en erfaren aktiemäklare? Med tjänsterna Active Trading och Mäklarbordet får du snabb och personlig service.

Läs mer om tjänsterna

Customer service