Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Driva – effektivt och lönsamt

Gör det lättare att driva företag genom att förenkla ekonomiadministrationen, effektivisera det dagliga arbetet och ta bättre affärsbeslut. Med våra skräddarsydda erbjudanden får du som driver eget företag en smidigare vardag.

Det här kan vi hjälpa ditt företag med

Håll koll på ditt företags ekonomi via Business Arena

Finansiell översikt är en tjänst som gör att du kan följa ditt företags omsättning, kassalikviditet och andra nyckeltal med hjälp av diagram i Business Arena. Som kund kan ditt företag få tjänsten utan merkostnad.

Smidiga betalningslösningar och kassasystem

Med effektiva betalrutiner ökar ditt företags likviditet och du får mer tid över till det du är bäst på – att driva ditt företags affärer. Vi erbjuder både praktiska tjänster och specialisthjälp för att optimera ditt företags betalflöden.

System och verktyg för ditt företagande

Här kan du läsa mer om våra praktiska digitala verktyg för en enklare företagarvardag. Behöver du Swish företag eller Swish handel? Har du ännu inte laddat ner appen för företagare? Behöver du en e-legitimationslösning för företagets webbplats?

Hållbarhet i ditt företag

Vi är övertygade om att bolag som integrerar hållbarhet i sin verksamhet kommer att vara mer lönsamma på sikt. När ditt företag vill ta ett större socialt och miljömässigt ansvar har vi tjänsterna som hjälper dig dit.

Tänk framtid – bygg upp ett sparande i företaget

Att bygga upp och hantera ett sparande är en viktig del av företagande. Det ger utrymme för kommande utgifter och investeringar. När du vill skapa en buffert eller placera ditt företags överskott har vi smidiga lösningar.

Tjänstepension för dig och dina anställda

Med en bra tjänstepensionslösning idag kan du skapa en bättre ekonomi i framtiden. Vi hjälper dig att hitta rätt lösning oavsett om du vill bli en mer attraktiv arbetsgivare eller förbättra din egen pension som ägare.

Juridisk experthjälp till företaget

Hos vår samarbetspartner inom juridik får du förmånlig experthjälp när det behövs. Det kan handla om allt från att skriva juridiskt korrekta avtal till avancerad transaktionsjuridik.

Säkra din exportaffär med EKN

EKN:s (Exportkreditnämndens) garantier är till för exporterande företag i alla storlekar och underleverantörer till exportindustrin. Garantin försäkrar dig mot risken att inte få betalt i exportaffärer.

Få full koll på dina leasingavtal

Med Leasifys digitala plattform undviker du att ingå dyra och undermåliga leasingavtal när du till exempel ska köpa in IT-utrustning, telefoni och kaffemaskiner. Dessutom får du tillgång till ett smart verktyg som automatiskt sammanställer dina IFRS16- och K3-rapporter.

Hitta rätt hållbarhetsstrategi för ditt bolag

Sustainability Business Program är ett unikt utbildningsprogram som har utvecklats av SEB och revisions- och konsultbyrån Grant Thornton. Under ett halvår får ditt företag experthjälp med att skapa och komma igång med en vinnande hållbarhetsstrategi.

En genomtänkt privatekonomi

Som entreprenör är din privata ekonomi nära sammanflätad med företagets. Det är därför vi alltid ser till helheten när vi tillsammans hittar bättre lösningar som anpassas efter just dina privatekonomiska behov. Syftet är att du ska få ett helhetsgrepp över hela din ekonomi.

Bokföringsprogram

Hos oss får du förmånliga erbjudanden på marknadens mest etablerade bokföringsprogram. En självklar tidsbesparing där bokföringen alltid blir helt rätt – ned på öret.

Kreditupplysning företag

Få tillgång till UCs mest populära kreditupplysningstjänster till förmånliga priser. Ta kreditupplysningar på företag och privatpersoner direkt på internetbanken Business Arena. Minska onödiga kreditförluster och ta säkrare och bättre affärsbeslut.

Frågor och svar om att driva företag

Efter att du startat ditt företag kommer nästa fas, att driva företaget. Ditt företag börjar bli etablerat på marknaden, du genererar återkommande intäkter och har fungerande rutiner för verksamheten. För att ta nästa steg och driva företaget på ett effektivare sätt kan det krävas att du arbetar smartare. Det innebär att kunna lägga mer tid på din kärnkompetens och mindre tid på administration, utan att göra avkall på något. Med våra skräddarsydda erbjudanden kan vi hjälpa dig med detta, så att du får en enklare företagarvardag.

Att driva företag innebär olika saker för olika företagare. Driver du företag på egen hand utan några medarbetare kan det innebära att du har ett brett ansvarsområde som innefattar allt från redovisning till försäljning och affärsutveckling. Driver du företag tillsammans med någon annan är det lättare att dela upp uppgifterna mellan varandra. Att ha en eller flera medarbetare innebär också att kravet på högre intäkter blir högre för att kunna betala ut skäliga löner. Det finns alltså både fördelar och nackdelar med att driva företag på egen hand och att driva företag tillsammans med en eller flera andra personer.

Kostnaden för att driva ett företag varierar stort från bolag till bolag. Är du egenföretagare med ett hemmakontor är kostnaderna för lön och lokalhyra väldigt små jämfört med någon som driver ett företag med flera medarbetare i en hyrd kontorslokal. Vilka verktyg och tjänster som krävs för att driva företaget är också rörliga kostnader beroende på hur verksamheten ser ut. Oavsett företagskonstellation är kostnader för löner och skatter, i form av exempelvis arbetsgivaravgifter och moms, gemensamma för de allra flesta som driver företag.

Avdragsgilla kostnader för företagare

Som företagare har du rätt att göra avdrag för en stor del av dina utgifter. Utgifterna dras sedan av på årets resultat för att minska det skattegrundande beloppet. Här kommer vi gå igenom några saker som kan vara bra att veta om avdrag för dig som företagare.

Deklaration företag

Du som driver företag behöver deklarera bolagets resultat efter räkenskapsårets slut. Deklarationen skickar du in till Skatteverket som i sin tur tar beslut om vilken skatt du behöver betala. Hur du gör för att deklarera ditt företag beror på vilken bolagsform du har. Här kan du lära dig mer om hur du deklarerar för enskild firma, aktiebolag och handelsbolag.

Är det smart att låta företaget äga bostaden?

Visste du att det är möjligt att låta ditt bolag köpa din bostad, i stället för att köpa den privat? Vår skattejurist Thomas Erikson har tagit fram 13 punkter att gå igenom innan du bestämmer dig.

Kontakta mig

Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

Vill du ringa oss istället? Du når oss på 0771-62 53 53.

Vardagar 8–20.

Lördag och söndag 10–18.

När vi ringer upp dig får du besvara en säkerhetsfråga i BankID-appen. Det är en bekräftelse på att du pratar med oss.