Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Kreditupplysning företag

Få tillgång till UCs mest populära kreditupplysningstjänster till förmånliga priser. 

 • Ta kreditupplysningar på företag och privatpersoner direkt på internetbanken Business Arena.
 • Minska onödiga kreditförluster.
 • Ta säkrare och bättre affärsbeslut.

Få tillgång till UCs mest populära kreditupplysningstjänster till förmånliga priser. Bara hos SEB.

 • Ta kreditupplysningar på företag och privatpersoner direkt på internetbanken Business Arena.
 • Minska onödiga kreditförluster.
 • Ta säkrare och bättre affärsbeslut.

Förmånliga kreditupplysningstjänster för företag

Vår integrerade UC-tjänst är ett enklare sätt att göra kreditupplysningar. På vår nya internetbank Business Arena kommer du direkt åt UCs mest populära kreditupplysningstjänster. Du slipper använda två olika system och kan snabbt och enkelt ta kreditupplysningar på både privatpersoner och företag.

Vi erbjuder fyra olika UC-tjänster

Företagsupplysning Standard

 • En komplett kreditupplysning med styrelsefakta, bokslut och nyckeltal, betalningsanmärkningar, senaste frågor hos UC, koncernrelationer och skuldsaldo.
 • Här ingår även riskklass, riskprognos och uppskattad kreditgräns.
 • 159 kr/upplysning exkl moms (ordinarie pris 219 kr).

Företagsupplysning Mini

 • En mindre omfattande kreditupplysning än Standard.
 • Här ingår riskklass, riskprognos och uppskattad kreditgräns, viss boksluts- och styrelseinformation, betalningsanmärkningar och skuldsaldo.
 • 99 kr/upplysning exkl moms (ordinarie pris 165 kr).

Företagsupplysning Risk

 • För dig som snabbt vill få en överblick över ett företags kreditvärdighet utan tillgång till mer detaljerad information.
 • Här ingår riskklass, riskprognos och högsta rekommenderade kreditlimit.
 • 39 kr/upplysning exkl moms (ordinarie pris 85 kr).

Kreditupplysningar på privatpersoner

 • En komplett kreditupplysning på privatpersoner.
 • Här ingår inkomst senaste två åren, kreditengagemang, fastighetsinnehav, betalningsanmärkningar och skuldsaldo.
 • 39 kr/upplysning exkl moms (ordinarie pris 76,3 kr).

Vanliga frågor om kreditupplysning

En kreditupplysning görs för att ta reda på om kunden har de ekonomiska förutsättningar som krävs för att kunna genomföra affären på ett säkert sätt. Det kan handla om att någon vill göra ett större köp via faktura eller lägga upp en delbetalning. Att göra en kreditupplysning syftar till att öka tryggheten för både säljare och köpare. Säljaren kan vara mer säker på att affären kommer kunna genomföras och köparen minskar risken för överskuldsättning.

I kreditupplysningen syns dina personuppgifter som namn, telefonnummer och adress tillsammans med din inkomst de senaste åren samt eventuella fastighetsinnehav. Kreditupplysningen innehåller även information om dina lån, skulder och tidigare kreditupplysningar.

Ja, man får ta kreditupplysning på företag. Till skillnad från privatpersoner behöver du som vill ta en kreditupplysning på företag inte ha ett så kallat legitimt behov. Det finns alltså inga speciella kriterier som behöver uppfyllas för att man ska få ta en kreditupplysning på ett företag.

Du kan enkelt göra kreditupplysning på företag genom vår integrerade UC-tjänst på Business Arena. Där kommer du åt de flera kreditupplysningstjänster från UC.

Kreditupplysning på företag är ett sätt att ta reda på ett företags kreditvärdighet. Ska ditt företag göra en större försäljning, ingå ett samarbete eller någon annan form av partnerskap kan det vara bra att först göra en kreditupplysning. Genom kreditupplysningen kan du exempelvis få information om bokslut, nyckeltal, styrelsefakta och betalningsanmärkningar.

Efter att en kreditupplysning har gjorts så kommer personen att informeras om detta. För att göra en kreditupplysning på en privatperson behöver du ha ett legitimt behov för upplysningen. Det kan exempelvis vara att du är på väg att ingå ett avtal med personen i fråga. Ska du göra en kreditupplysning på en juridisk person behöver du inte ha ett legitimt behov. 

Inte kund hos oss än?

Upptäck vårt företagspaket med extra trygghet. Du får halva priset på företagsförsäkring i 1 år (värde från 2 000 kr) och kostnadsfri sjukförsäkring i 2 år (värde 1 400 kr).

Läs om hur du blir företagskund

Kontakta oss

Ring oss så hjälper vi dig att komma igång.