Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Mer hållbart företagande är vägen framåt

Allt fler företag ser det som en självklarhet att ta socialt och miljömässigt ansvar. Det är en viktig utveckling och vi är övertygade om att företag som jobbar aktivt med hållbarhetsfrågor och att integrera dem i sin verksamhet är framtidens vinnare.

Vad är hållbart företagande?

Hållbart företagande kan vara olika saker beroende på i vilken bransch man verkar i, men, oavsett vilken typ av företag man driver handlar det om att se till andra faktorer än de rent ekonomiska. 

I stora drag handlar hållbart företagande om att tillämpa en arbetsmodell som gynnar omgivningen såväl socialt som miljömässigt – både idag och även kommande generationer.

Bygg ett hållbart företag

Hur kan du få med hållbarhetsperspektivet i din dagliga verksamhet? En metod är att utgå från de tre p:na – People, Planet och Profit. Med hjälp av dem kan du göra en plan för hur du ska ta ansvar för människor och miljö, samtidigt som du skapar lönsamhet.

People

People fokuserar på de sociala frågorna som rör din verksamhet. Det kan vara saker som till exempel rör de anställdas villkor, främjandet av mångfald och könsrepresentation på arbetsplatsen eller säkerhetsnivån på företagets produkter och tjänster.

Planet

Planet berör frågor som handlar om klimatet. Att minska den negativa miljöpåverkan är nödvändigt för alla företag om vi ska kunna nå hållbarhetsmålen i Parisavtalet. Det här arbetet, mot minskade utsläpp, gäller både de produkter och tjänster företaget säljer och de produkter och tjänster som företaget köper in. En mer hållbar arbetsmodell kan även göra ditt företag mer attraktivt för kunder, investerare och medarbetare.

Profit

Profit handlar om företagets lönsamhet, det vill säga vad företaget tjänar pengar på. En hållbar affärsidé är minst lika viktigt som att säkerställa att de sociala faktorerna och de miljömässiga aspekterna tas i beaktning. Identifiera vilka hållbarhetsbehov det finns i din bransch och försök att fokusera på dem i din verksamhet.

Läs mer om hållbart företagande

Rådgivning för ett hållbart företag

Vi kan hjälpa ditt? företag att ta ytterligare steg till ett hållbart företagande utifrån dina behov och förutsättningar. Med erfarna rådgivare och gröna tjänster kan vi vara med och stötta dig under hela omställningen till ett hållbart företagande. Läs mer om våra erbjudanden här nere.

Grön finansiering

Vi erbjuder fler olika gröna finansieringstjänster. Grön byggnadskredit vid miljövänlig nyproduktion av fastigheter. Grön billeasing, som ger företag som vill leasa el- eller biogasbilar en förmånligare leasingavgift. Grönt bolån, som innebär att du som köper eller äger en miljömärkt bostad kan få rabatt på din boränta.

Läs mer om grönt byggnadskreditiv

Läs mer om grön billeasing

Läs mer om gröna bolån

Investeringar som gör nytta

Det kan kännas bra att veta att pengarna från företagets överskott inte växer på bekostnad av framtiden. Vi har nu höjt ambitionsnivån för alla fonder som förvaltas av vårt fondbolag. I alla fonder tas extra hänsyn till sådant som mänskliga rättigheter och miljö.

Hållbarhet inom företaget

När ditt företag vill ta ett större socialt och miljömässigt ansvar har vi tjänsterna som hjälper dig dit. Med ökad social hållbarhet på arbetsplatsen kan du förbättra de anställdas mående och med större fokus på att minska negativ miljöpåverkan bidrar du till ett bättre klimat. Dessa insatser kan i sin tur påverka företagets attraktionskraft och stärka varumärket.

Hållbar rådgivning

Som företagskund hos oss kan du och dina anställda även få privat rådgivning från våra erfarna rådgivare. Vid vår distansrådgivning delar vi skärmbild och sparar därmed de anställdas tid och skonar miljön genom att undvika resor. Rådgivaren tar alltid upp hållbarhetsaspekten i de anställdas placeringar på ett sätt som möjliggör aktiva och medvetna beslut. 

Kontakta mig

Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

Vill du ringa oss istället? Du når oss på 0771-43 10 00
Öppet måndag–fredag 8–16:30

Kundservice