Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Mer hållbart företagande är vägen framåt

Allt fler företag ser det som en självklarhet att ta socialt och miljömässigt ansvar. Det är en viktig utveckling och vi är övertygade om att företag som jobbar aktivt med hållbarhetsfrågor och integrerar hållbarhetsarbetet i sin verksamhet är framtidens vinnare.

Vad är hållbart företagande?

Hållbart företagande kan vara olika saker beroende på i vilken bransch man verkar i, men, oavsett vilken typ av företag man driver handlar det om att se till andra faktorer än de rent ekonomiska. 

I stora drag handlar hållbart företagande om att tillämpa en arbetsmodell som gynnar omgivningen såväl socialt som miljömässigt – både idag och även kommande generationer.

Guider för hållbarhetsarbete i företag

Kom igång med företagets hållbarhetsarbete

I den här guiden får du tips om hur ditt företag kan komma igång med hållbarhetsarbetet och åtgärderna. Du får bland annat tips om hur du kan identifiera frågor där ditt företag kan ha potential att göra skillnad.

Ta nästa steg i företagets hållbarhetsarbete

När du har påbörjat hållbarhetsarbetet i den egna verksamheten kan nästa steg vara att kartlägga hela värdekedjan. Här tipsar vi om hur du kan göra för att ta hållbarhetsarbetet till nästa nivå och integrera hållbarhetsarbetet i verksamheten.

Rådgivning från våra samarbetspartner

För att komma framåt i hållbarhetsarbetet kan ditt företag ta hjälp av rådgivare inom området. Genom att vända dig till våra samarbetspartner kan du få stöd i olika delar av arbetet, beroende på hur långt ditt företag har kommit.

Få hjälp av Almi att hitta rätt

Almi erbjuder en kostnadsfri hållbarhetsdialog för företag. Genom dialogen kan ditt företag få kunskap om hållbarhetsområdet och hjälp att hitta relevanta utvecklingsområden för din verksamhet. 

Hållbarhetsrådgivning med experter från Aspia

Som kund hos oss får ditt företag 40 minuter kostnadsfri rådgivning av Aspia för frågor om hållbarhetsrapportering och hållbarhetsstrategi. Du kan också anlita Aspia för ytterligare analyser i företagets hållbarhetsarbete. 

Rådgivning om energieffektivisering från våra samarbetspartners

För företag som äger fastigheter kan det finnas flera fördelar med att uppnå en hög energiprestanda. Genom våra samarbetspartners kan du få experthjälp hela vägen från analysstadiet till genomförande, oavsett om det innebär mindre optimeringsåtgärder eller större energirenoveringar. Genom att satsa på ökad energieffektivitet kan det också bli möjligt att få tillgång till grön finansiering, som vårt energiförbättringslån och vårt gröna fastighetslån.

Erbjudande från PE Teknik & Arkitektur

PE Teknik & Arkitektur ger dig rådgivning i energi­effektiviseringens olika steg. Du kan bland annat anlita dem för att kartlägga energi­förbrukningen, prioritera åtgärder och räkna på kostnaden eller för att kartlägga potentialen för solenergi. Som bankkund hos oss får ditt företag ett inledande möte med PE Teknik & Arkitektur utan kostnad.

Erbjudande från Afry

Afry erbjuder rådgivning och tjänster för fastighetsägare som vill arbeta med energieffektivisering. Du kan anlita dem för att få stöd i olika frågor om energieffektivisering och för att ta fram energibesparingskalkyler, åtgärdersplaner och annat underlag. Som bankkund hos oss får ditt företag ett första rådgivningsmöte med Afry utan kostnad.

AFRY

Tjänster med fokus på hållbarhet

Grönt byggnadskreditiv

Grönt byggnadskreditiv kan passa företag, bostadsrättsföreningar och organisationer som tar miljöhänsyn i samband med nyproduktion och som vill bygga energisnåla och klimatvänliga bostäder och lokaler. Krediten används i etapper under byggnationen och du slipper att ansöka om flera olika lån.

Grönt fastighetslån

Vårt gröna fastighetslån kan passa företag och föreningar som vill förvärva eller redan äger en fastighet som hör till de 15 % mest energieffektiva i landet inom sin fastighetskategori. Vi baserar vår utlåning av grönt fastighetslån på vårt gröna obligationsramverk.

Energiförbättringslån

Med vårt energiförbättringslån kan företag och bostadsrättsföreningar investera i byggnadens energieffektivitet och förnybar energi. Det är möjligt att få finansiering för större åtgärder i byggnaden eller insatser inom utvalda områden.

Grön billeasing

Med vår gröna billeasing kan företag och organisationer leasa bilar som drivs helt på el. Det går att leasa både personbilar och lätta lastbilar och det kan handla om ett eller flera fordon.

Fonder med olika hållbarhetskategorier

Om ditt företag vill placera kapital i fonder finns möjligheten att välja placeringar utifrån olika hållbarhetskategorier. Utforska vårt fondutbud och läs mer om hur företag kan spara i fonder.

Investeringar innebär en risk. 

Bättre hälsa på jobbet

En del av arbetet med social hållbarhet kan handla om insatser på arbetsplatsen. Som arbetsgivare kan du bland annat arbeta förebyggande med hälsa, vilket i sin tur kan öka företagets attraktionskraft. Ta del av våra tips och läs mer om våra samarbeten och försäkringar du kan teckna för de anställdas hälsa. 

Kontakta mig

Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

Vill du ringa oss istället? Du når oss på 0771-62 53 53.

Vardagar 8–20.

Lördag och söndag 10–18.

När vi ringer upp dig får du besvara en säkerhetsfråga i BankID-appen. Det är en bekräftelse på att du pratar med oss.