Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Spara och placera pengar till företaget

Med ett sparande skapar du nya möjligheter för ditt företag och är bättre rustad för framtiden. När pengarna dessutom ges chans att växa stärks förutsättningarna om du till exempel planerar att expandera, nyanställa eller flytta till större lokaler.  

Skapa en buffert

En buffert kan ses som ett sätt att öka tryggheten i ditt företagande. Genom att sätta undan pengar till oförutsedda utgifter eller ett läge med snabba svängningar på marknaden undviker du extrakostnader, till exempel för tillfälliga krediter. Ett första steg för att börja bygga en buffert är skaffa ett sparkonto för företaget – som vårt Enkla sparkontot företag. Där kan du

  • göra stående överföringar av mindre belopp, till exempel månadsvis
  • göra engångsinsättningar av större belopp, när möjlighet finns.

Kontakta din rådgivare eller ring oss på 0771-62 53 53 så hjälper vi dig att komma igång med ditt buffertsparande.

Läs mer om Enkla sparkontot företag 

Placera företagets överskott

När din buffert har nått en nivå som du känner dig trygg med är det bra att börja fundera på mer långsiktiga placeringar. Det gäller också om du redan har mycket pengar liggande på företagskontot, där räntan är låg. Genom att placera pengarna som inte behövs här och nu, får de möjlighet att växa, samtidigt som du förbereder dig för framtida investeringar och satsningar.

Kontakta din rådgivare eller ring oss på 0771-62 53 53 så hjälper och guidar vi dig till en sparlösning som passar ditt företag.

Våra lösningar för att placera företagets överskott i fonder

Fondkonto

Med ett fondkonto kan du själv placera i fonder för ditt företag. För att komma igång ansöker du under Fonder och värdepapper på internetbanken. De fondaffärer som du har gjort tar du sedan upp i deklarationen.

Logga in och ansök om fondkonto

Kapitalförsäkring

Med en kapitalförsäkring kan du själv placera i fonder för ditt företag. Du kan också välja traditionell förvaltning, vilket innebär att försäkringsbolaget sköter dina placeringar. En annan sak som skiljer kapitalförsäkring från ett fondkonto är att du inte behöver deklarera för dina fondaffärer. Istället betalar du en löpande schablonskatt på dina placeringar och pengarna är skattade och klara när du behöver dem.
 

Våra lösningar för att placera företagets överskott i fonder eller aktier

Depå

Med vår depå kan du placera företagets pengar i både fonder och aktier. Du ansöker under Fonder och värdepapper på internetbanken eller genom att komma in på ett av våra kontor. De fond- eller aktieaffärer som du har gjort tar du sedan upp i deklarationen. 

Logga in och ansök om depå 

Kapitaldepå

Kapitaldepå är en utländsk kapitalförsäkring som passar dig som är intresserad av att investera i olika värdepapper eller fonder. Du betalar inte någon skatt på vinster eller svenska aktieutdelningar. Istället betalar du en löpande schablonskatt på dina placeringar och pengarna är skattade och klara när du behöver dem. Försäkringen kan skräddarsys efter dina behov – flera depåer och olika förvaltningstjänster kan kombineras i samma försäkring.

Läs mer om Portfolio bond

Tips! Glöm inte din egen pension

Många företagare tar inte ut marknadsmässig lön. Därför har de heller inte lika stora avsättningar till sin pension som de flesta anställda har. Det kan få konsekvenser senare i livet – till exempel genom att man som företagare inte har ekonomisk möjlighet att sluta jobba när man känner sig mogen för det. Med andra ord är det också viktigt att du börjar pensionsspara till dig själv om du har överskott i bolaget.

Ring oss på 0771-43 10 00 så hjälper vi dig att hitta rätt pensionssparande för dina behov.

Hitta fonderna som passar ditt företag

Vi erbjuder fonder med olika profiler, så att du alltid ska kunna hitta lösningar som matchar dina behov och preferenser. När du väljer vilka fonder du ska placera i är det bland annat viktigt att fundera kring vilken risknivå du känner dig bekväm med och hur lång tidshorisont du har på ditt sparande.

Läs mer om fondsparande för företag 

Få träffsäkra placeringstips

Varje månad lägger våra experter ner över 20 000 timmar på att analysera de finansiella marknaderna och globala trender. Genom att ta del av analysteamets rekommendationer, nyhetsbrev och poddar får du ett övertag på marknaden. 

Aktuella placeringstips

Vad händer i världsekonomin?

Håll dig uppdaterad på läget i världsekonomin och de politiska svängningar som påverkar marknadsläget i Sverige och globalt. Varje månad låter vi våra strateger berätta om sin syn på världsmarknaden och börserna i en marknadskommentar.

Senaste marknadskommentaren

Customer service