Spara och placera pengar – företag

Många företag har pengar till skatt, arbetsgivaravgifter eller framtida investeringar som förvaras på konton med mycket låg ränta. Men det finns bättre alternativ och komplement för att få bättre avkastning på företagets pengar – oavsett om du har ett överskott att placera, behöver bygga upp en buffert eller vill trygga din och dina anställdas pension.

  Aktiebolag

  Bygg upp en buffert

  Alla företag har sina egna ekonomiska toppar och dalar. Med en löpande månadsplacering bygger du enkelt upp företagets buffert och garderar för kommande eller oväntade utgifter.
  Se vårt förslag för att bygga upp en buffert

  Placera företagets överskott

  Oavsett vad du har för planer för företaget är det alltid bra att bygga upp ett kapital och låta det växa med tiden – i synnerhet när du har överskott som inte behövs i den dagliga verksamheten.
  Se vårt förslag för placering av överskott

  Din och dina anställdas pension

  Det är lätt att pensionssparandet halkar efter när allt annat i företaget ska tas om hand. Men det är viktigt att se över pensionen och ha en plan som skapar trygghet för dig och dina anställda.
  Se vårt pensionsförslag TryggPlan

  Enskild firma

  Bygg upp en buffert

  Med en månadsplacering bygger du upp företagets kapital och garderar för kommande utgifter. Det behövs dessutom kapital om du någon gång skulle vilja ombilda till aktiebolag. Av redovisningsskäl kan du med enskild firma bara spara på konto, så du kan inte köpa fonder eller värdepapper. Ring oss redan i dag för att öppna ett sparkonto, vi har öppet dygnet runt. Du når oss på 0771-62 53 53.
  Läs mer om Enkla sparkontot företag

  Placera överskottet

  De flesta företag har överskott både på kort och lång sikt, men få utnyttjar möjligheten att låta pengarna växa med tiden. Kan du avvara pengarna i tre månader upp till fem år rekommenderar vi att du förvarar dem på ett placeringskonto. För att öppna ett placeringskonto är du välkommen att ringa oss på 0771-62 53 53 eller besöka oss på något av våra kontor.
  Läs mer om placeringskonto

  Spara till pensionen

  Pensionen är väldigt viktig för dig som företagare, och speciellt du som har enskild firma. Det bästa är att ta tag det så snart du kan eftersom ingen annan kommer att göra det åt dig.
  Se vårt pensionsförslag TryggPlan