Studenterbjudande

Studietiden är en spännande del av livet. Som student får du chansen att bredda ditt kontaktnät, utforska nya tankar och forma framtiden utifrån dina drömmar och mål. Men samtidigt som studierna innebär en hel del jobb ska du ha kul under tiden också. För att kunna fokusera på det som är viktigt för dig är det bra om du känner att du har koll på din ekonomi.

Ta del av vårt studenterbjudande

Vårt studenterbjudande gäller dig som får studiemedel från CSN och låter pengarna gå in på ett konto i SEB.

Är du redan kund ringer du 0771-365 365, tänk på att ha mobilt BankID eller din digipass till hands.
Vill du bli kund hos oss fyll i ditt telefonnummer så ringer vi upp.

Det här kan vi hjälpa till med

 • Appen med smarta funktioner som gör att du enkelt kan hålla koll på dina utgifter. Du får också notiser vid ovanliga dragningar, så att du alltid kan känna dig säker.
 • Enkla och smarta betaltjänster som förenklar din vardag. Bland annat ingår två typer av kort, Swish, e-faktura för räkningar med mera.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår om du betalar minst 75 procent av en resa med ditt kort.
 • Personlig service hos telefonbanken på 0771-365 365. Vi pratar mer än 20 språk och har öppet dygnet runt, alla dagar.
 • Studentlånet upp till 25 000 kronor.
 • Entreprenörslånet för unga mellan 18 och 35 år. Låna 10 000–25 000 kronor.
 • Enkla firman – en paketlösning som gör det enkelt att plugga och driva eget samtidigt. Kostnadsfritt under hela studietiden!

Checklista: 6 tips när du studerar

 

 1. Skippa uteluncher och restaurangmiddagar
  Laga mat hemma med vännerna istället. Handla storpack, handla i billigare matbutiker, håll utkik efter erbjudanden, orka laga matlåda och frys in. Här finns det hundralappar att spara – i veckan. Och får du in det på rutin kan du istället lägga pengarna på sådant som både är roligare och viktigare.

 2. Betala räkningarna direkt
  Med vår app kan du enkelt och snabbt skanna in räkningarna så fort du får dem. Då får du bättre överblick över pengarna och vet hur mycket du har att röra dig med.

 3. Låna eller köp begagnad kurslitteratur
  Efter hyran är kurslitteraturen en av de största utgifterna under studenttiden. Begagnade böcker kan spara flera hundralappar. På kursbiblioteken är det dessutom gratis att läsa dem. En annan taktik är att köpa en bok tillsammans med dina kursare, delad läsning – delad kostnad.

 4. Utnyttja rabatter
  Idag finns det en uppsjö av appar som visar restauranger som säljer matlådor för halva priset, hittar billigaste livsmedlen eller har specialerbjudanden på kläder. Använd alla hjälpmedel som finns i App store, Google play eller Windows. Håll också utkik efter erbjudanden i till exempel nyhetsbrev från olika handlare och andra företag.

 5. Sök stipendier
  Det finns flera olika webbplatser där alla stipendier finns samlade. Stipendier går att söka för hela utbildningar, men även för till exempel studieresor eller andra delar av utbildningen.

 6. Budgetinredning för studentlyan
  Ska du flytta och behöver möbler och prylar? Prata med släktingar och vänner om de har saker de behöver bli av med. Det brukar alltid vara populärt att få förrådet utrensat!

Frågor från andra i samma situation