Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Öppna ett sparkonto

Här kan du läsa om våra två kontotyper. Vilken kontotyp som passar dig bäst beror på om du sparar på lång eller kort sikt. Välj flexibilitet med Enkla sparkontot eller bundet sparande på Placeringskontot som är ett sparkonto med ränta. 

Skillnaden mellan sparkonto och placeringskonto

Den största skillnaden mellan sparkonto och placeringskonto är att du kan ta ut pengarna från sparkonton när du vill, medan pengarna på placeringskontot blir låsta från tre månader till fem år. Båda kontotyperna omfattas av insättningsgarantin, vilket innebär att dina pengar är skyddade av ett lagstadgat insättningsgarantisystem.
Gå till Insättningsgarantin – information till insättare

Sparkonto – på kortare sikt

Ett sparkonto passar oftast bäst när du vill spara till något på kortare sikt, till exempel en resa eller en ny soffa. Det passar också bra om du sparar ihop till en buffert.

  • Spara tryggt med ränta från första kronan.
  • Gör uttag när du vill utan avgift.
  • Passar bra när du vill spara på kort sikt eller till en buffert.

Vi rekommenderar att du har minst två månadslöner i buffert.

Placeringskonto – på längre sikt

Ett placeringskonto är ett så kallat låst sparkonto. Det passar därför bättre när du sparar på längre sikt – till exempel till ett bröllop, en bil eller kontantinsatsen till ditt drömhem. På ett placeringskonto binder du pengarna från tre månader till fem år, och får en fast ränta under hela bindningstiden.

  • För sparande på längre sikt.
  • Spara minst 10 000 som binds i 6 månader.
  • Fast ränta när du placerar en längre tid.

Vill du öppna ett placeringskonto? Ring oss på 0771-365 365.

Tjänsterna motsvaras av den standardiserade termen ”Tillhandahållande av konto”. Läs mer

Customer service