Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Sparkonto med ränta

Ett sparkonto är ett tryggt och enkelt sparande för dig som inte vill ta någon risk med dina pengar. Vilken kontotyp som passar dig bäst beror på om du sparar på kort eller lång sikt. Jämför enkelt våra två alternativ.

Skillnaden mellan sparkonto och placeringskonto

Den största skillnaden mellan sparkonto och placeringskonto är hur tillgängliga pengarna är. Från ett sparkonto kan du ta ut pengarna när du vill, medan pengarna på ett placeringskonto är låsta under den bindningstid du har valt. Båda kontotyperna omfattas av den statliga insättnings­garantin enligt beslut av Riksgälden.

Kontot omfattas av den statliga insättnings­garantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin samman­lagda konto­behållning i banken med ett belopp om högst 1 050 000 kronor. Utöver detta kan kunden få ersättning för vissa särskilt angivna händelser, t.ex. försäljning av privat­bostad, avgångs­vederlag, försäkrings­ersättning med högst 5 miljoner kronor. Riksgälden betalar ut ersättningen inom 7 arbets­dagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finans­inspek­tionen beslutade att garantin ska träda in.
Så fungerar insättningsgarantin (Riksgälden)

1,75–2,50 %
Enkla sparkontot har olika ränta beroende på hur mycket du satt in.
3,80 %
Bundet i 3 månader på placeringskonto
3,55 %
Bundet i 6 månader på placeringskonto

Sparkonto – på kortare sikt

Passar dig som vill spara på kortare sikt, till exempel till en resa eller en ny soffa, eller när du vill spara till en buffert för oväntade utgifter. Vi rekommenderar att du har minst två månadslöner i buffert.

  • Gör uttag när du vill.
  • Spara tryggt med ränta från första kronan.
  • Inga avgifter.

Öppna Enkla sparkontot


Läs mer om Enkla sparkontot

 

Tjänsten motsvaras av den standardiserade termen ”Tillhandahållande av konto”. Standardiserade termer (pdf)

Placeringskonto – på längre sikt

Passar dig som kan tänka dig att binda dina pengar en period för möjlighet till bättre ränta. För sparande på lite längre sikt, till exempel till ett bröllop, en bil eller kontantinsatsen till ditt drömhem.

  • Bind pengarna från 3 månader till 5 år.*
  • Fast ränta under hela bindningstiden.
  • Inga avgifter.

Öppna Placeringskonto

 

Läs mer om Placeringskonto

 

*På internetbanken kan du öppna ett placeringskonto med bindningstid på 3 eller 6 månader, minst 10 000 kronor. Vill du ha en annan bindningstid, ring oss på 0771-365 365.