Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Var med och bygg framtidens tillväxtföretag

Bild på en modern husfasad.

Unga, lovande bolag som pitchar sina idéer i ett forum med åhörare som drivs av viljan att bidra med sin kunskap, erfarenhet och sitt kapital.

– Vi brinner för de här mötena. Genom Innovation Forum bidrar vi till att utveckla innovationer och entreprenörskap, samtidigt som vi ger våra kunder möjlighet att stötta och investera i framtida tillväxtföretag, säger Erika Lundquist, chef för Private Banking inom SEB.

Idén bakom Innovation Forum är enkel. I samarbete med utvalda inkubatorer och lärosäten väljer SEB ut fem till sex unga företag som är redo för nästa steg. Teamens presentationer drillas och finslipas innan det är dags för skarpt läge. Åhörarna i forumet kan vara ett hundratal Private Banking-kunder inom SEB som är eller vill agera som affärsänglar.

– Många av våra Private Banking-kunder är själva entreprenörer och har en vilja att få investera sin tid, sitt kapital och sin kunskap i nya projekt. Med Innovation Forum tillhandahåller vi en viktig plattform för det och bidrar samtidigt med ett slags kvalitetssäkring av de lovande uppstartsföretagen, säger Erika Lundquist.

Erika Lundquist, chef för Private Banking inom SEB
Erika Lundquist, chef för Private Banking inom SEB

De flesta mötena har ägt rum i Stockholm sedan starten 2014, men sker även i Malmö och Göteborg. Ambitionen är också att Innovation Forum ska nå ut internationellt, då intresset är stort även bland bankens Private Banking-kunder, bosatta i resten av Europa.

Mötena har burit frukt. Efter eventen uppger nio av tio investerare att de kan tänka sig att gå in med kapital och 40–60 procent av företagen får med sig nya investerare. Bland de företag som har deltagit finns kända namn som Karma, Peppy Pals och MediTuner. Erika Lundquist betonar hur viktigt det är för SEB att stötta unga företagsidéer.

– Att ta vara på nya idéer med hjälp av den gedigna kompetens som finns bland erfarna entreprenörer kan göra skillnad när grunden läggs för våra framtida tillväxtföretag. Det är något som vi är stolta över att vara med och bidra till.

Vill du veta mer om vårt stiftelseerbjudande? 

Kontakta oss om stiftelser

Låt oss på Private Banking ta dig vidare

Är du privatperson med mer än 2 000 000 kronor att placera? Eller entreprenör i stark tillväxt? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp och berättar mer om vårt erbjudande och hur det kan anpassas efter just dina behov.

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer inom kort.

Customer service