Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Stiftelser

Allt fler vill ge tillbaka till samhället och samtidigt bidra till en fråga man är engagerad i eller ändra på något man tycker är fel. En stiftelse är ett sätt att göra avtryck i samhället.

Bild på trästockar staplade på varandra.

Vårt erbjudande

Hos oss får du en unik helhetslösning som täcker hela stiftelseområdet. Du får ett dedikerat team av experter som hjälper dig med allt från administration till förvaltning av stiftelsens kapital – allt samlat under ett och samma tak.

Om du inte har behov av alla delar i vårt helhetserbjudande kan du också anlita oss för enbart förvaltning av stiftelsens kapital.

Läs om vad vi erbjuder

Funderar du på att bilda en stiftelse?

Den främsta fördelen med en stiftelse är att dina pengar alltid kommer till nytta för det ändamål som du är känslomässigt engagerad i – även efter din livstid. Det unika med en stiftelse är dessutom att den inte har några ägare eller medlemmar utan dina pengar förvaltas som en självägande förmögenhet.

Så hjälper vi dig att bilda en stiftelse

Expertsvar: Så bildar man en stiftelse

Möt Brita Löfgren Lewin av våra experter hos SEB Private Banking som förklarar vad man ska tänka på vid bildanandet av en stiftelse och vanliga frågor hon brukar få kopplat till detta.

Kontakta oss om stiftelser

Har du mer än 5 miljoner kronor att sätta av i en stiftelse eller vill veta mer om vårt stiftelseerbjudande?
Ring oss gärna

Customer service