Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

ITP-sparande i fondförsäkring hos SEB

Sänkta avgifter på ditt sparande! Mer pengar till pensionen

ITP är den tjänstepension som du har via din nuvarande eller en tidigare arbetsgivare. Från den 1 juni 2023 sänker vi avgifterna på alla ITP fondförsäkringar, vilket innebär att det blir mer pengar till din pension. 

Har du ITP fondförsäkring tecknad efter 1 juli 2007? 

Hur mycket lägre avgift du får beror på vilka fonder du har valt för ditt sparande. Har du inte själv gjort ett aktivt fondval är ditt kapital placerat i en så kallad entrélösning, en färdigpaketerad fondportfölj som vi har satt samman med målet att ge en så bra avkastning som möjligt över tid. Både entrélösningen och övriga fonder du kan välja mellan är rabatterade redan i dagsläget, och nu sänker vi priset ytterligare. 

Aktuellt fondutbud och gällande avgifter

Här hittar du aktuellt fondutbud och gällande avgifter för ditt ITP-sparande. Utbudet och avgifterna skiljer sig åt lite beroende på om du har en ITP10 eller en ITP13-försäkring. Är du osäker på vad du har kan du logga in på collectum.se och se dina försäkringar. 

Fondutbud ITP10 

Fondutbud ITP13 

Har du ITP fondförsäkring tecknad före 1 juli 2007? 

Du som har en ITP fondförsäkring hos oss som är tecknad före den 1 juli 2007 får sänkt försäkringsavgift på ditt sparande. Från den 1 juni tar vi bort denna avgift helt (tidigare 0,65 % av försäkringskapitalet per år). 

Det går inte att påbörja ett nytt ITP-sparande i fondförsäkring hos oss

Just nu kan du inte välja att påbörja ett nytt ITP-sparande i en fondförsäkring hos oss. Det beror på att Collectum efter en upphandling har valt nya försäkringsbolag som leverantörer av fondförsäkring. Vill du starta ett nytt ITP-sparande hos oss på SEB så går det bra, och pengarna placeras då i en traditionell försäkring.


Försäkringsgivare är SEB Pension och Försäkring AB
Organisationsnummer: 516401-8243, 106 40 Stockholm

Customer service