Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Entrélösning SEB ITP Pension 2010

Vår entrélösning är en färdigpaketerad fondportfölj som består av ett antal utvalda fonder. En av fördelarna är att den följer din tänkta pensionsålder. Fram till fem år före pension innehåller fondportföljen aktiefonder, därefter minskas risken successivt genom omplaceringar till en eller flera räntefonder.

Placeringsinriktning för entrélösningen

Diagrammet visar hur fördelningen av de olika fonderna i en portfölj förändras med den försäkrades ålder.
Diagrammet visar hur fördelningen av de olika fonderna i en portfölj förändras med den försäkrades ålder.

Mer information om varje fond hittar du i vår fondlista med filter ITP 2010.

Portföljens utveckling

Från den 1 juli 2010 (portföljens start) till den 12 juni 2024: 324,4 procent.
Från den 1 januari 2024 till den 12 juni 2024: 15,2 procent.

Utvecklingen avser portfölj innan nedtrappning av risk.

Portföljerna förvaltas inte aktivt och avkastningen speglas av utvecklingen i de fonder som ingår i portföljen. Utvecklingen i exempelportföljen är en indikation på portföljens värdeutveckling i försäkring, för den faktiska utvecklingen i din försäkring hänvisar vi till värdebesked alternativt internetbanken. 

Eget val

Vill du vara mer aktiv kan du när som helst byta till andra fonder inom det utbud som gäller för din försäkring. Placeringen utgår från att du går i pension vid 65 års ålder. Självklart kan du välja en annan pensionsålder som utgångspunkt för placeringen om du önskar. Tänk dock på att en sådan ändring inte ändrar pensionsåldern på din försäkring.*
Ändring fondportfölj (pdf)
Ändring placering (pdf)

*Valet av SEB för din avtalspension innebär att dina premier placeras i entrélösningen som beskrivs ovan. Detta är ingen individuell finansiell rådgivning utan endast en information om hur dina premier placeras tills vidare.


Försäkringsgivare är SEB Pension och Försäkring AB
Organisationsnummer: 516401-8243, 106 40 Stockholm