Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Se över familjejuridiken och försäkringarna

Skriv äktenskapsförord

Om du vill att ditt företag hålls utanför bodelningen vid en eventuell skilsmässa bör du skriva ett äktenskapsförord. Med ett äktenskapsförord kan ni bestämma att vissa tillgångar och ägodelar inte ska ingå i den gemensamma potten vid en skilsmässa eller ett dödsfall.

Skriv testamente och komplettera med livförsäkring om ni har särkullbarn

Ett vanligt konfliktämne när det gäller företag och familjerätten är särkullbarn (de barn som inte är gemensamma). Ett särkullbarn har rätt att få ut sitt arv på en gång när föräldern avlider och behöver inte vänta tills efterlevande make avlidit. Följden kan bli att särkullbarnet ärver hela företaget eller att barnet och efterlevande make blir samägare till företaget. Med en livförsäkring kan din partner lösa ut särkullbarnet. Och med ett testamente kan du bestämma hur och när särkullbarnet ska få sin del av arvet.

Vanlig arvstvist – särkullbarn ändrar arvsordningen.

Skaffa rätt försäkringar så att du får samma skydd som anställd

Du har inte längre samma skydd som när du är anställd. Därför behöver du teckna en sjukförsäkring om du blir sjuk och en ansvarsförsäkring om du av misstag gör sönder något när du är ute på uppdrag, till exempel om du är målare och välter ut en färgburk över kundens parkettgolv.

Som anställd får du också pension av din arbetsgivare, men som egen företagare måste du själv sätta av pengar till pensionen. Det skapar en trygg framtid och kanske ekonomisk frihet att gå i pension lite tidigare.
Få hjälp med juridiska avtal hos vår samarbetspartner Avtal24
Skaffa ansvarsförsäkring genom vår samarbetspartner Trygg Hansa
Läs mer och skaffa livförsäkring
Trygg start – en sjukförsäkring för dig som har ett nystartat företag
Pensionsspara med Trygg grund – ett komplett försäkringsskydd för dig som företagare

Bli företagskund

Med våra paketlösningar och digitala tjänster får du en enklare vardag som företagare.

Bli företagskund

Boka rådgivning

Vi hjälper dig med praktiska tips, råd och vägledning under livets alla händelser. Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig.

* Obligatoriska fält

Tack för din anmälan.

Hjälpte den här sidan dig?

Customer service