Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Lånelöfte – guide för köp av bostad

Du kan enkelt och smidigt ansöka om lånelöfte för bolån hos oss. Här finner du viktiga saker att tänka på, hur man ansöker om lånelöfte samt hur du går vidare med bolånekalkyl. 

Lånelöfte och bostadsguide

Lånelöfte

Du kan enkelt och smidigt ansöka om lånelöfte för bolån hos oss. Här finner du viktiga saker att tänka på, hur man ansöker om lånelöfte samt hur du går vidare med bolånekalkyl.

Hitta bostad och gå på visning

Dags att köpa nytt? Villa, bostadsrätt eller fritidshus – oavsett var och hur du vill bo kan vi hjälpa dig. Här har vi samlat råd och tips som kan hjälpa dig på vägen.

Vanliga frågor om bolån

Vi får många frågor om bolån från kunder som funderar på att köpa bostad eller som vill ändra ett befintligt lån. Här har vi samlat svar på några av de vanligaste frågorna vi får.

Budgivning

En budgivning upplevs ofta som det avgörande momentet i en bostads- eller fastighetsaffär. Därför har vi samlat all information om vilka regler som gäller och hur budgivningsförloppet går till.

Överbryggningslån – tillfälligt bolån

Ett brygglån, så kallat överbryggningslån, är ett tillfälligt lån för dig som fortfarande har pengar låsta i din nuvarande bostad när det är dags att betala för din nya bostad.

Räkna på olika bindningstider

Använd kalkylen för att jämföra hur räntekostnaden påverkas om du väljer bundet, rörligt eller en mix av bundet och rörligt bolån.

Inför flytten

När du har köpt en ny bostad kan det vara bra att se över vilka juridiska frågor som påverkar dig och din familj.

Skriva kontrakt

Efter budgivning är det dags för både säljare och köpare attunderteckna ett köpekontrakt.

Möte med banken

När det börjar närma sig tillträdet, dagen då du får nyckeln till ditt nya hem, behöver du på ett eller annat sätt kontakta oss igen.

Tillträde och inflyttning

För att kunna ansöka om lånelöfte hos oss behöver du bland annat ha en fast inkomst och tillräckligt med pengar till kontantinsatsen.