Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Avtalspension SAF-LO – Privatanställda arbetare

Bild på en man som sitter på en stol i ett kontor och tittar på sin mobiltelefon.

Avtalspension SAF-LO är ett pensionssparande för privatanställda arbetare som betalas in av din arbetsgivare. Men det är du som väljer hur pengarna ska förvaltas. Väljer du oss får du tillgång till ett erbjudande med hög kvalitet och låga avgifter. Det ger goda förutsättningar för en bra pension. Hos oss kan du dessutom välja mellan både fondförsäkring och traditionell försäkring.

Så här väljer du SEB!

Så här gör du ett aktivt val:

  1. Gå in på Fora.se och gör ditt val av pensionsförvaltare.
  2. Vill du flytta ditt kapital från ett annat försäkringsbolag till oss gör du även det på Fora.se. Om du vill flytta ihop kapital från flera försäkringsbolag till en och samma försäkring hos oss är det viktigt att du markerar detta när du gör ditt val.

Vad händer om jag inte gör ett aktivt val?

Om du inte gör ett aktivt val av pensionsförvaltare placeras dina pengar i en traditionellt förvaltad avtalspension utan återbetalningsskydd* eller familjeskydd hos AMF.

*Återbetalningsskydd är ett efterlevandeskydd som innebär att försäkringskapitalet i försäkringen betalas ut till din familj om du avlider innan du har tagit ut hela din pension. Mer information om återbetalningsskydd och efterlevandeskydd hittar du under Fakta.

 

Hållbarhet i vårt utbud

Vi har en stark ambition att bidra till en hållbar utveckling och göra skillnad för både kunder, medarbetare och samhälle. 
Lär mer om hur vi arbetar


Försäkringsgivare är SEB Pension och Försäkring AB
Organisationsnummer: 516401-8243, 106 40 Stockholm

Customer service