Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Rekommenderade webbläsare

 

Höj ditt pensionssparande – för en bättre pension

Behöver du öka ditt sparande för att få den pension du vill ha? Få koll med 3 enkla steg.

Behöver du öka ditt sparande för att få den pension du vill ha? Få koll med 3 enkla steg.

Sparar du redan till pensionen? Grattis, då har du tagit ett viktigt steg mot ditt framtida liv som pensionär! Men för att få en så bra pension som möjligt kan det också vara bra att se över och justera sparandet när inkomsten eller förutsättningarna i övrigt förändras.

Ta hjälp av vår 3-stegsguide för att få koll på om ditt sparande är tillräckligt för att du ska kunna leva som du vill i framtiden – eller borde du kanske spara mer?

Få koll på pensionen med 3 enkla steg

 1. Planera och skapa din målbild

  Tänk dig in i framtiden och försök se dig själv som pensionär. Hur vill du leva? När vill du sluta jobba? Var och hur vill du bo? Kommer du vilja resa mer? Försök uppskatta ungefär hur stor inkomst du behöver för att kunna leva som du vill. Många säger att de behöver runt 80 procent av sin lön som pensionär – hur ser det ut för dig?
 2. Få koll på nuläget

  Gå sedan in på minpension.se för att se hur mycket pension du sparat ihop hittills och hur din prognos ser ut. Ditt privata pensionssparande behöver du skriva in själv. Hur många procent av din nuvarande inkomst kommer du få som pensionär? Ändra pensionsålder och utbetalningstid och se hur det påverkar. Tänk på att du förmodligen vill ta ut till exempel tjänstepensionen under längre tid än 5 år.

  Gå till minpension.se
 3. Jämför nuläge och målbild – behöver du spara mer? 

  Om det fattas en bit mellan prognosen och din målbild är det förmodligen hög tid att öka ditt pensionssparande. Kanske finns det utrymme att sätta av mer om du till exempel har bytt jobb, fått högre lön, om du har bytt till ett billigare boende eller har barn som har flyttat hemifrån? Om du inte har startat ett pensionssparande än guidar vi dig gärna till en sparform som passar dig. 

  Se hur mycket du borde spara

Ring upp mig

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

Vill du ringa oss istället? Du når oss på 077-11 11 800
Öppet måndag–fredag 8–16.30


Försäkringsgivare är SEB Pension och Försäkring AB
Organisationsnummer: 516401-8243, 106 40 Stockholm

Customer service