Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Få koll på din sjukpenning

På Ersättningskollen kan du räkna ut hur mycket pengar du kan få om du blir långvarigt sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Där får du en samlad bild på din totala ersättning från både Försäkringskassan, din arbetsgivare och om du har privata försäkringar eller är medlem i ett fackförbund.
Läs mer hos www.ersattningskollen.se

Om du ser att sjukpenningen inte kommer att täcka dina utgifter bör du redan nu förbereda din ekonomi. Du kanske är ensamstående och bara har en inkomst att falla tillbaka på eller har ett stort försörjningsansvar för familjen. Och vad händer om ni båda blir sjuka? Då kan det vara bra att ha en privat olycksfall- eller sjukförsäkring eller ett låneskydd som hjälper till att betala ditt bolån om du blir sjuk eller arbetslös. Genom fackförbund kan man också teckna en inkomstförsäkring.

Generellt så rekommenderar vi att man har runt två nettolöner på kontot för oförutsedda utgifter. Det brukar dröja ett tag innan din sjukpenning börjar betalas ut och då är det bra att ha en buffert att ta av.
Sjukförsäkring – kompletterar din inkomst upp till 90 procent av lönen
Bolåneskydd – hjälper till att betala ditt bolån om du blir sjuk
Få hjälp med olycksfallsförsäkring hos vår samarbetspartner Trygg Hansa

Se till att du har runt två nettolöner på kontot för oförutsedda utgifter.

Bli kund

Nu kan du som har Mobilt BankID snabbt och smidigt komma igång med våra tjänster.

Bli kund  på 3 minuter

Hjälpte den här sidan dig?

Tack för ditt svar.