Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Individuell ränta

Hos oss får du en personlig ränta. Se vad du kan göra för att påverka den.

Hos oss får du en personlig ränta. Se vad du kan göra för att påverka den.

När du ansöker om bolån hos oss får du en individuell bolåneränta som sätts utifrån dina personliga förutsättningar. Det finns också saker du själv kan göra för att ytterligare förbättra din ränta. Här berättar vi mer om hur vi sätter din personliga ränta och vad du kan göra för att påverka den.

Hur sätter vi räntan? 

När vi sätter din ränta utgår vi alltid från våra ordinarie bolåneräntor, det så kallade listpriset. Vårt listpris för olika bindningstider styrs delvis av Riksbankens styrränta, men också av det allmänna marknadsläget. Även de kostnader vi har för bolåneaffären räknas in i vår räntesättning.

Från den ordinarie räntan drar vi sedan en ränterabatt. Hur mycket som dras av på just din ränta beror bland annat på dina ekonomiska förutsättningar, hur stort lån du ansöker om i förhållande till bostadens värde och om du har ditt sparande eller din pension hos oss. Eftersom vår ränta sätts individuellt för varje kund har du möjlighet att påverka nivån för just din ränta.

Så kan du påverka bolåneräntan

Samla ditt sparande

Genom att samla ditt sparande och din pension hos oss kan du få en lägre ränta. Storleken på din rabatt beror på din samlade bankaffär och hur mycket du flyttar till oss.

Få rabatt via ditt fackförbund

Vi har över 40 anslutna fackföreningar och organisationer. Är du medlem i någon av dem får du en extra ränterabatt på 0,10 procentenheter.

Välj ett grönt boende

Tillsammans kan vi göra skillnad för klimatet. Om du köper eller äger en miljömärkt bostad får du alltid en räntenedsättning med 0,10 procentenheter.

Fördelar med individuell räntesättning

Istället för att erbjuda en och samma ränta till alla sätter vi räntan utifrån dina egna förutsättningar. Du är inte låst till en fast räntenivå utan har möjlighet att sänka den. Våra handläggare och rådgivare finns tillgängliga för dig i processen så att du får en tydlig bild av vår räntesättning och vad du kan göra för att påverka den. Du kan då vara trygg i att lånet är anpassat efter din individuella situation.

Vårt bolåneerbjudande

Vi flyttar din bankaffär

Vill du flytta hela eller delar av din bankaffär hjälper vi dig med hela processen.

Låneskydd

Var på säkra sidan, även i oroliga tider. Vi betalar ditt bolån om du blir ofrivilligt arbetslös eller sjuk.

Lån upp till högsta belåningsgrad

Hos oss kan du låna upp till högsta belåningsgraden, 85 procent av bostadens värde.

Räntegaranti

När du får dina lånehandlingar från oss garanterar vi dig räntan i 30 dagar. Detta gäller oavsett vad som händer med ränteläget generellt.

Förmånlig juridisk rådgivning

Med vårt paket Enkla vardagen får du juridisk hjälp med din bolåneaffär genom vår samarbetspartner Lexly.

Försäkringserbjudande

Med Enkla vardagen får du också förmånliga försäkringserbjudanden hos Trygg-Hansa. Gäller både hem-, bil- och andra sakförsäkringar.

Ta reda på din ränta

För att kunna bestämma din ränta behöver vi först lära känna dig lite bättre. Börja med att göra vår bolånekalkyl för att få en uppfattning om hur stort lån du kan och vill ta. Fyll sedan i en ansökan om lånelöfte så att vi får veta mer om dina förutsättningar. Efter det kan vi ge besked om vi kan erbjuda dig ett lån eller inte.  Om du fått ett positivt lånebesked är du välkommen att kontakta oss för att få reda på exakt vilken ränta du får.

Kontakta oss

Ring oss. Vi hjälper dig dygnet runt, alla dagar.

Exempel: Om du lånar en miljon kronor

Med ett lånebelopp på 1 000 000 kronor, en rak amortering på 50 år, en ränta på 4,74 procent och automatisk betalning så blir den effektiva räntan 4,84 procent. Den första månads­betalningen blir då 5 617 kronor. 

Om räntan är oförändrad under lånets amorteringstid (50 år) blir det sammanlagda beloppet du betalar 2 186 738 kronor före skatte­reduktion. Efter en skatte­reduktion på 30 procent blir det totala sammanlagda beloppet 1 830 717 kronor. Antalet avbetalningar har då varit 600 stycken. 

Tänk på att om du har lön i annan valuta än svenska kronor kan beloppet som ska återbetalas påverkas av valuta­kurs­förändringar.           

Krediten tillhandahålls av Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), 106 40 Stockholm, organisations­nummer: 502032-9081. För att låna behöver du ha ett konto och internet­banken hos oss. Som säkerhet för lånet pantsätts din bostad.

Hjälpte den här sidan dig?

Tack för ditt svar.