Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Rekommenderade webbläsare

 

Våra samarbeten för ett starkare företagsklimat

Du har idéerna och målen. Vi ser värdet i mer företagande och vill att du ska lyckas. Genom våra samarbeten med Sveriges ledande organisationer inom entreprenörskap vill vi stärka företagsklimatet i Sverige. Utforska vår entreprenörstrappa för att hitta intressanta partners eller bra stöd till dig och ditt företag.

Fler företag behövs

Vi grundades för över 160 år sedan, med syftet att hjälpa företag framåt. Som vi ser det skapar nytänkande, framåtanda och entreprenörskap ett bättre samhälle. Företagande ger tillväxt och nya arbetstillfällen, liksom möjligheter att lösa miljömässiga och sociala utmaningar.

En man som bär sin cykel uppför en trappa

Vår entreprenörstrappa

1. Inspirera

SEB:s Entrepreneur Camp

Under en vecka får ungdomar 16-18 år utveckla en idé och sedan pitcha sin idé för en jury. Under veckan varvas grupparbete med inspirerande föreläsningar. Entrepreneur camp arrangeras under skolloven.
Läs mer på seb.se/camp

Carrus Network

Carrus Network är ett nätverk för unga 16-24 år. De arrangerar event och föreläsningar kring områden som personlig utveckling, framtid och teknologi.
Läs mer om Carrus Network

Ung Företagsamhet

Ung företagsamhet (UF) är en ideell utbildningsorganisation som ger unga personer möjlighet att komma igång och prova på entreprenörskap på riktigt.
Läs mer på ungforetagsamhet.se

Prins Daniels Fellowship & Entreprenörsprogram

Prins Daniels Fellowship och Entreprenörsprogram vill inspirera unga människor till entreprenörskap och stötta unga entreprenörer. Det görs genom att presentera goda förebilder och ett mentorskapsprogram.
Läs mer på iva.se 

2. Planera

Venture cup

Venture Cup är Sveriges ledande tävling för den som vill utveckla sin affärsidé och starta företag. Tävlingen arrangeras av en ideell organisation och genomförs i samarbete med landets högskolor och universitet. Varje år delas 1,8 miljoner kronor ut till affärsidéer och entreprenörer för att på så sätt kunna bidra till en hållbar svensk tillväxt.
Läs mer på venturecup.se

3. Starta

Drivhuset

Drivhuset hjälper nya entreprenörer att starta och driva företag eller på andra sätt förverkliga sina idéer. Genom att erbjuda vägledning, utbildning och en kreativ kontorsmiljö skapar Drivhuset fler entreprenöriella individer. Vi samarbetar med Drivhuset i Göteborg och Malmö.
Läs mer om Drivhuset i Göteborg
Läs mer om Drivhuset i Malmö

NyföretagarCentrum

NyföretagarCentrum består av cirka 90 lokala kontor, spridda över hela landet. Grundidén är att erbjuda kostnadsfri rådgivning till alla som vill starta eget, med målet att skapa fler livskraftiga företag i Sverige. NyföretagarCentrum hjälper tusentals nya företag varje år. Dessa företag har sedan visat sig ha en unikt låg konkursandel jämfört med sådana som inte tar hjälp av Nyföretagarcentrum vid uppstarten.
Läs mer på nyforetagarcentrum.com

Uppstart Malmö

Grundidén bakom Uppstart Malmö är att jobb stärker framtidstron och minskar segregation. Genom att hjälpa mindre företag att växa så att de kan anställa fler, vill man ge människor som normalt står långt från arbetsmarknaden chans till ett arbete. Verksamheten sköts av stiftelsens egen personal tillsammans med ett antal affärsutvecklare.
Läs mer på uppstartmalmo.se

4. Utveckla

Business Challenge

Business Challenge riktar sig till alla mellan 18 och 35 år som har startat eller ska starta ett företag. Business Challenge ger den unga företagaren möjlighet att få feedback på sin affärsmodell från Sveriges främsta företagsledare, experter, riskkapitalister och entreprenörer, samtidigt som man tävlar om skräddarsydda affärsutvecklingsprogram, kompetensutveckling och kapital till företaget.
Läs mer på businesschallenge.se

Minc

Minc ägs av Malmö stad. Minc vill att fler människor ska kunna tro på sina idéer och bygga företag som kan skapa tillväxt och lösningar för framtiden. Detta vill man uppnå genom att skapa möjligheter för möten över olika discipliner, kulturer, åldrar och idéer. Förutom en öppen yta där entreprenörerna kan sitta och arbeta tillsammans ordnar man olika evenemang och sätter samman program där Malmöregionens etablerade företag, entreprenörer och forskare får möjlighet att träffas och knyta kontakter.
Läs mer på minc.se

Inkludera Invest

Inkludera Invest är en ideell förening som drivs med hjälp av privat kapital. Målet är ge individer i grupper som riskerar utanförskap motivation, kraft och verktyg att själva motverka ett eventuellt utanförskap.

För att uppnå det stödjer föreningen entreprenörer som utvecklat lösningar på sociala problem och utanförskap. Stödet består inte av pengar, utan av tid och kompetens. De sociala entreprenörerna får hjälp av personer med lång erfarenhet från näringslivet, för att på så sätt kunna nå ut till fler med sina lösningar.
Läs mer på inkludera.se

5. Växa

YEoS

YEoS (Young Entrepreneurs of Sweden) är en medlemsstyrd organisation som har till syfte att utveckla, stödja och bygga nätverk mellan talangfulla unga entreprenörer så att de får större genomslagskraft och aktivt är med och bidrar till en bättre värld. Genom evenemang, träffar och onlinemöten skapar YEoS möjligheter för entreprenörer att träffas för att inspireras, lära av och hjälpa varandra. Man vill också ge medlemmarna möjlighet att komma i kontakt med mentorer och investerare.
Läs mer på yeos.se

 

Connect

Connect är en ideell organisation som matchar entreprenörer och tillväxtföretag med kompetens och kapital från näringslivet. På så sätt vill man förkorta entreprenörens väg till resultat. Genom Connect får tillväxtföretag möjlighet att testa och presentera sina idéer på marknaden, få värdefulla råd och kontakter som också ger möjlighet att söka kapital.

Verksamheten bygger på frivilliga insatser från näringsliv, universitet och andra organisationer. Modellen kommer från University of California i San Diego och finns idag över hela världen, vilket gör att man även kan erbjuda internationella kontaktvägar. I Sverige har Connect idag regionala kontor med verksamhet i stora delar av landet.
Läs mer på connectsverige.se

 

SUP46

SUP46 (Start-Up People of Sweden) är en plats där digitala startup-entreprenörer kan sitta tillsammans, centralt i Stockholm. Här kan de samarbeta, inspireras av varandra, nätverka och bidra till varandras framgång. Det är också en plats dit investerare kan komma och ta del av idéflödet.

SUP46 öppnade 2013 och idag sitter drygt 50 start-ups samlade på de 2000 kvadratmetrarna. Här finns även riskkapitalbolag och privata investerare. Verksamheten finansieras av de medlemsavgifter som entreprenörerna betalar, bidrag från partner och uthyrning av konferenslokaler. 

 

6. Hylla

Guldklubban

Guldklubban är en årlig utmärkelse för förtjänstfullt ordförandeskap som instiftades av Deloitte och StyrelseAkademien år 2005. Nomineringarna sker i en nationell process och Guldklubban delas ut i två klasser – en för noterade och en för onoterade bolag – till ordföranden som är goda exempel på hur ordföranderollen har utövats i praktiken. På så sätt vill man öka medvetenheten om den viktiga roll som styrelseordföranden har i ett företag.

IFS/Årets Nybyggare

Priset Årets Nybyggare delas årligen ut av stiftelsen IFS. Syftet är att hylla och synliggöra företagare med utländsk bakgrund, samt att öka intresset för entreprenörskap. Priset ska visa på goda förebilder och inspirera morgondagens entreprenörer med utländsk bakgrund.
Läs mer på aretsnybyggare.se

Customer service