Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Våra fonder - SEB ITP Entré Pension

En av de stora fördelarna med vårt erbjudande är den fondportfölj där dina premier placeras med automatik om du inte själv väljer något annat, SEB ITP Entré Pension. Portföljen består av noga utvalda fonder och den följer din tänkta pensionsålder.

Fram till 60 års ålder innehåller portföljen 100 procent aktiefonder. Därefter börjar vi trappa ned risknivån i portföljen. Vid 85 års ålder innehåller din fondportfölj istället 85 procent räntefonder och 15 procent aktiefonder. Vi utgår från att du går i pension vid 65 års ålder, men du kan självklart välja en annan pensionsålder som utgångspunkt för placeringen om du vill.

Vill du ha lägre risknivå kan du välja mellan två andra fondportföljer, som även de följer din tänkta pensionsålder. I den ena placerar vi 70 procent i aktiefonder fram till 65 års ålder och i den andra 50 procent. Därefter trappas risken successivt ned.

Vill du hellre vara en aktiv sparare och själv byta fonder med jämna mellanrum kan du självklart välja egna fonder ur vårt välsorterade utbud för ITP. Vi har ett attraktivt fondutbud med hög kvalitet och goda möjligheter till bra riskspridning – till ett bra pris. Och du kan förstås när som helst byta tillbaka till SEB ITP Entré Pension om du skulle ändra dig.
Kurslista


Försäkringsgivare är SEB Pension och Försäkring AB
Organisationsnummer: 516401-8243, 106 40 Stockholm

Customer service