Vad är ett ✔ värt?

Med ett ✔ väljer du vem som ska ta hand om din tjänstepension ITP1 eller ITPK.

  • En pension som arbetsgivaren betalar.
  • Motsvarar minst 25 % av den totala pensionen för de flesta.
  • ITP-sparande hos SEB: 11 % i snittavkastning per år de senaste 5 åren.

Tjänstepensionen kommer att vara en viktig del av din inkomst som pensionär. Generellt brukar man säga att den i genomsnitt motsvarar ungefär minst fjärdedel av den totala pensionen. Ju mer du tjänar desto större betydelse har tjänstepensionen för din totala pension.

ITP-planen bygger på ett avtal mellan Svenskt Näringsliv och PTK.

Har du ditt ITP-sparande hos SEB? Då behöver du bekräfta ditt val

Har du valt att låta oss på SEB ta hand om ditt sparande? I så fall har du fått ett brev av oss i sommar. Anledningen är att du behöver bekräfta ditt tidigare val senast den 30 september om du vill ha kvar ditt sparande hos oss.
Gör så här för att bekräfta ditt tidigare val

Har du inte ditt ITP-sparande hos oss?

I och med den nya upphandlingen av försäkringsbolag inom ITP-avtalet kan du inte välja SEB för ditt ITP1- eller ITPK-sparande just nu. Men från och med den 1 oktober är du välkommen att placera dina ITP-pengar i en så kallad traditionell försäkring hos oss. En trygg och enkel sparform med garanti och möjlighet till god avkastning, utan att du själv behöver ta beslut om placeringar.

Spara i traditionell försäkring

  • Professionella förvaltare sköter placeringarna
  • Trygg och stabil avkastning över tid och garanti på sparandet
  • Stort fokus på hållbara placeringar

Traditionell försäkring passar bra om du vill ha möjlighet till god avkastning, slippa ta beslut om placeringar och ha en garanti i grunden. Det är en stabil sparform som passar bra för långsiktigt sparande. Våra erfarna förvaltare sköter dina pensionspengar och har stort fokus på att välja hållbara placeringar. Genom att placera i olika tillgångsslag, som till exempel aktier, räntor och fastigheter, sprids riskerna i sparandet med målet att skapa en trygg tillväxt. Placering sker även i alternativa placeringar som kan vara svårare att investera i som enskild person, till exempel mikrofinansiering.