Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Rekommenderade webbläsare

 

Flytta din pension

Nyhet! Från den 1 april har det blivit mer fördelaktigt att samla pensionen på ett ställe i och med att taket för flyttavgifter har sänkts. De nya reglerna gäller vid flytt av fond- och depåförsäkringar. Vi ersätter dig alltid med maxavgiften 600 kronor per försäkring när du flyttar till oss.

Nyhet! Från den 1 april har taket för flyttavgifter sänkts när du flyttar din fond- eller depåförsäkring. Vi ersätter dig alltid med maxavgiften 600 kronor per försäkring när du flyttar till oss.

Flytta all din pension till oss, både tjänstepension och eget sparande. Det ger dig bättre överblick och gör det enklare att hantera pensionen, oavsett om du har många år kvar eller är i färd med att plocka ut din pension. Vi hjälper dig med flytten och bjuder på en komplett pensionsrådgivning.

Fördelar med att flytta din pension till oss

Bättre överblick

Med bara en inloggning kan du sköta både pensionen och resten av ekonomin på vår internetbank. Och med allt samlat på ett ställe blir det enklare att ta genomtänkta beslut.

Trygghet eller flexibilitet

Du väljer själv vad som passar dig bäst. Traditionell försäkring är ett tryggt sparande där du slipper vara aktiv. Fondförsäkring är för dig som vill ha möjligheten och flexibiliteten att välja själv.

Vi håller koll åt dig

Låt vår rådgivningsrobot hålla koll på din pension, så slipper du. SEB Bot Advisor ser till att du sparar i de fonder som är bäst för dig och ger dig nya råd när något händer. Utan extra kostnad när du har din pension hos oss.

3 enkla steg – så flyttar du din pension till oss

 1. Fyll i och skicka in den digitala informationsfullmakten – 2 min

  Börja med att skicka in den digitala fullmakten till oss. Vi samarbetar med Fullmaktskollen för att enklare kunna hämta in uppgifter om din pension i andra försäkringsbolag. Klicka i de försäkringsbolag du vill hämta information ifrån, de vanligaste är redan ifyllda. Skriv under fullmakten med mobilt BankID eller med BankID på kort.

  Fyll i fullmakten

 2. Vi undersöker och återkommer till dig – cirka 3 veckor

  När vi har fått svar på din fullmakt gör vi en kartläggning över var du har ditt pensionskapital och vad som går att flytta. Sedan hör vi av oss för att boka in en pensionsrådgivning via telefon. Under rådgivningen går vi igenom dina olika pensionssparanden, vilka du vill flytta till oss och hur de ska placeras. Därefter får du en egen kontaktperson som hjälper dig med flytten och svarar på dina frågor under tiden som flytten pågår.
 3. Bekräftelse när allt är klart – cirka 4 månader

  När flytten är klar får du en bekräftelse från oss. Räkna med att det tar cirka 3–4 månader innan allt är klart. Nu har du din pension samlad hos oss och kan hålla koll på både pension och övrig ekonomi på internetbanken, med bara en inloggning. Där kan du också följa utvecklingen på sparandet och byta fonder när du vill.

Vanliga frågor om att flytta pension

Vilka pensionssparanden kan jag flytta till er?

De flesta tjänstepensioner och privata pensionssparanden i svenska försäkringsbolag går att flytta, förutsatt att de är flyttbara enligt reglerna hos respektive försäkringsbolag. När du fyllt i fullmakten undersöker vi vilka pensionssparanden som går att flytta och återkopplar till dig.

Hur lång tid tar det att flytta pensionen?

Från att du fyllt i fullmakten tar det cirka 3–4 månader innan flytten är genomförd. Du behöver inte göra något under tiden, vi skickar en bekräftelse till dig när allt är klart.

Vad kostar det att flytta pensionen?

Från och med den 1 april 2021 har det blivit mer fördelaktigt att samla pensionen på ett ställe i och med att taket för flyttavgifter har sänkts. Beroende var du har ditt pensionskapital kan kostnaden för att flytta pensionen variera något, men flyttavgiften får max uppgå till 0,0127 prisbasbelopp. Under 2021 motsvarar det 605 kronor. När du flyttar din fondförsäkring till oss ersätter vi dig alltid med 600 kronor per försäkring, oavsett vad du får betala. Vi gör dessutom allt vi kan för att ge dig ett mer attraktivt erbjudande när det gäller kostnaden för din försäkring.

De nya reglerna gäller vid flytt av fond- och depåförsäkringar. För traditionella försäkringar gäller andra regler.

Vad händer med mina fonder när jag flyttar?

De fonder du sparar i idag säljs av den dag flytten sätter igång. Vi tar sedan emot och placerar pengarna i din nya försäkring och de fonder du har valt hos oss.

Blir det någon skatteeffekt när jag flyttar min pension?

Nej du behöver inte skatta för det pensionskapital du flyttar. Först när pensionen betalas ut betalar du inkomstskatt på det belopp du tar ut i pension.

Vad är Fullmaktskollen?

Fullmaktskollen är ett externt bolag som vi samarbetar med för att kunna inhämta uppgifter om dina försäkringslösningar i andra försäkringsbolag.

Kontakta oss

Ring oss på 077-11 11 800

Vi har öppet alla vardagar klockan 8-16.30

Ring upp mig

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. Vi ringer oftast inom 1 timme.

Tack så mycket!

Vi hör av oss till dig så fort vi kan.

Hoppsan!

Något gick fel. Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!


Försäkringsgivare är SEB Pension och Försäkring AB
Organisationsnummer: 516401-8243, 106 40 Stockholm

Customer service