Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Flytta din pension

Samla hela ditt pensionssparande hos oss. För bättre överblick
och större möjlighet att påverka din framtidslön.

Vi bjuder på flytten och en personlig pensionsrådgivning.

Samla hela ditt pensionssparande hos oss. För bättre överblick och större möjlighet att påverka din framtidslön.

Vi bjuder på flytten och en personlig pensionsrådgivning.

Flytta all din pension till oss, både tjänstepension och eget sparande. Det ger dig bättre överblick och gör det enklare att hantera pensionen, oavsett om du har många år kvar eller är i färd med att plocka ut din pension. Vi hjälper dig med flytten och bjuder på en komplett pensionsrådgivning.

Fördelar med att flytta din pension till oss

Personlig rådgivning

Vi bjuder på en personlig rådgivning när du flyttar ditt pensionssparande till oss. I snitt ger våra kunder rådgivningen 97/100 i betyg.

Sänkt avgift

För dig som flyttar din pension till oss på SEB sänker vi nu den rörliga avgiften på vår fondförsäkring till förmånliga 0,25 procent.

Vi håller koll åt dig

Låt vår rådgivningsrobot hålla koll på din pension, så slipper du. SEB Bot Advisor ser till att du sparar i de fonder som är bäst för dig och ger dig nya råd när något händer. Utan extra kostnad när du har din pension hos oss.

3 enkla steg – så flyttar du din pension till oss

 1. Fyll i och skicka in den digitala informationsfullmakten – 2 min

  Börja med att skicka in den digitala fullmakten till oss. Vi samarbetar med Fullmaktskollen för att enklare kunna hämta in uppgifter om din pension i andra försäkringsbolag. Klicka i de försäkringsbolag du vill hämta information ifrån, de vanligaste är redan ifyllda. Skriv under fullmakten med mobilt BankID eller med BankID på kort.

  Fyll i fullmakten

 2. Vi undersöker och återkommer till dig – cirka 3 veckor

  När vi har fått svar på din fullmakt gör vi en kartläggning över var du har ditt pensionskapital och vad som går att flytta. Sedan hör vi av oss för att boka in en pensionsrådgivning via telefon. Under rådgivningen går vi igenom dina olika pensionssparanden, vilka du vill flytta till oss och hur de ska placeras. Därefter får du en egen kontaktperson som hjälper dig med flytten och svarar på dina frågor under tiden som flytten pågår.
 3. Bekräftelse när allt är klart – cirka 4 månader

  När flytten är klar får du en bekräftelse från oss. Räkna med att det tar cirka 3–4 månader innan allt är klart. Nu har du din pension samlad hos oss och kan hålla koll på både pension och övrig ekonomi på internetbanken, med bara en inloggning. Där kan du också följa utvecklingen på sparandet och byta fonder när du vill.

Vanliga frågor om att flytta pension

Från den 1 juli 2022 har den så kallade flytträtten för pensioner förbättrats. Det innebär att du nu kan flytta även äldre fond- och depåförsäkringar (både tjänstepensioner och privata pensionssparanden) som har tecknats före 2007.

Om du har haft många olika arbetsgivare och har flera tjänstepensioner som inte längre fylls på med nya pengar (så kallade fribrev), är det ett bra tillfälle att samla dessa på ett ställe. Förutom att du får en bättre överblick över hela din pension innebär det också en möjlighet att få ner avgiften på ditt pensionssparande, som oftast är högre ju äldre pensionsförsäkringen är.

För dig som flyttar din pension till oss på SEB sänker vi nu den rörliga avgiften på vår fondförsäkring till förmånliga 0,25 procent.

Från att du fyllt i fullmakten tar det cirka 3–4 månader innan flytten är genomförd. Du behöver inte göra något under tiden, vi skickar en bekräftelse till dig när allt är klart.

Den 1 april 2021 sänktes taket för flyttavgifter, vilket har gjort det mer förmånligt att samla pensionen på ett ställe. Beroende på var du har ditt pensionskapital kan kostnaden för att flytta pensionen variera något, men flyttavgiften får max uppgå till 0,0127 prisbasbelopp. Under 2022 motsvarar det 614 kronor. När du flyttar din fondförsäkring till oss ersätter vi dig alltid med 600 kronor per försäkring, oavsett vad du får betala. Avtalspensioner omfattas inte. Vi gör dessutom allt vi kan för att ge dig ett mer attraktivt erbjudande när det gäller kostnaden för din försäkring.

De nya reglerna gäller vid flytt av fond- och depåförsäkringar, avtalspensioner omfattas inte. För traditionella försäkringar gäller andra regler.

De fonder du sparar i idag säljs av den dag flytten sätter igång. Vi tar sedan emot och placerar pengarna i din nya försäkring och de fonder du har valt hos oss.

Nej du behöver inte skatta för det pensionskapital du flyttar. Först när pensionen betalas ut betalar du inkomstskatt på det belopp du tar ut i pension.

Fullmaktskollen är ett externt bolag som vi samarbetar med för att kunna inhämta uppgifter om dina försäkringslösningar i andra försäkringsbolag.

Kontakta oss

Öppet måndag–fredag kl 8–16.30.


Försäkringsgivare är SEB Pension och Försäkring AB
Organisationsnummer: 516401-8243, 106 40 Stockholm

Customer service