Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Få bättre koll på din ekonomi som student

Det är många val och beslut under studietiden. Det kan vara allt från valet av utbildning och studieort till seminariegrupper och mikrovågsugn. Genom att ha koll på ekonomin kan åtminstone besluten om dina pengar bli lite enklare.

Den största kostnaden för många studenter som har flyttat hemifrån är just boendekostnaderna. Det kan vara hyran eller månadsavgiften och kostnader för el, bredband, försäkringar och annat. En del är lite svårare att påverka, medan andra kostnader i vardagen går att minska eller välja bort helt.

Gör en studentbudget

Genom att göra en budget får du bättre koll på dina kostnader och om pengarna räcker. När du vet hur mycket du gör av med kan du fundera på om du behöver minska på något eller om du behöver ett extrajobb. Ett sätt att komma igång är att prova olika budgetverktyg.

Budgetkalkylen hos Konsumentverket

Pengarna och studentlivet – hur bygger jag en hållbar ekonomi som nybliven student?

Se avsnittet av SEB Talks där vi fokuserar på livet som student och diskuterar pengar, bostad och karriär.

Hur gör jag för att få utbetalningar från CSN till mitt konto hos SEB?

Det är Swedbank som hanterar utbetalningarna från CSN. Om du vill få utbetalningar från CSN till ditt konto hos oss så gör du en anmälan i Swedbanks kontoregister.

Läs mer om kontoanmälan hos CSN