Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Att flytta ihop – se över ert försäkringsskydd

Försäkringar ska ge trygghet nu och för framtiden. En mycket viktig och samtidigt skrämmande fråga man kan behöva ställa sig är; Vad händer med min familj och deras ekonomi om jag plötsligt skulle avlida? Vilka försäkrings­ersättningar får min familj från olika håll?

Många yngre familjer med nyinköpta hus har en tung lånebörda som bygger på att det finns två inkomster. Om den ena dör kan den efter­levande få svårt att hantera kostnaderna ensam. Lösningen kan vara att skaffa liv­försäkringar som gör att det betalas ut ett engångs­belopp vid ena partens bortgång. Samhället ger ett visst skydd för efter­levande vid en persons bortgång, tids­begränsad omställnings­pension och i vissa fall barn­pension. Och de som har tjänste­pension via sin arbets­givare har oftast någon form av efter­levande­skydd. Men det blir, åtminstone i ett lite längre perspektiv, ändå väsentligt mindre pengar i plånboken om någon av familjens inkomst­tagare avlider. För ett par med gemensamma barn, och där ingen har barn från ett tidigare förhållande, så kallade särkull­barn, är den enklaste och billigaste lösningen att teckna ett bolåne­skydd. I övriga fall bör du och din partner teckna en liv­försäkring eller gruppliv­försäkring på varandras liv.

Vad händer om en av er dör? Kommer du att kunna bo kvar i bostaden?

Om du skulle bli långvarigt sjuk så kan det påverka din privatekonomi dramatiskt. Sjukpenningen sjunker kraftigt efter 90 dagars sjukskrivning. Särskilt om du är höginkomsttagare bör du därför fundera på att teckna en separat sjukförsäkring som täcker upp delar av det som inte täcks av den allmänna sjukförsäkringen och eventuell tjänstepension.

De flesta har en hemförsäkring. När ni flyttar ihop bör ni se till att den täcker er båda. Passa samtidigt på att se över alla era försäkringar. På så sätt kan ni sänka era totala försäkringskostnader och samtidigt säkerställa att ni har ett tillräckligt bra skydd.

Ha även som vana att med jämna mellanrum se över försäkringsskyddet så att det matchar era nuvarande behov.

Ring oss på 077-11 11 800 så hjälper vi dig se över dina liv- och sjukförsäkringar.

Se över dina övriga försäkringar kostnadsfritt hos vår samarbetspartner Trygg Hansa

Skaffa en framtidsfullmakt

Lagen om framtidsfullmakt innebär att du kan bestämma vem som ska ha rätt att fatta beslut åt dig senare i livet, när du inte längre själv har möjlighet. Framtidsfullmakten fungerar som alternativ till god man och kan omfatta både ekonomiska och personliga angelägenheter.

Få hjälp med att skriva en framtidsfullmakt hos vår samarbetspartner Lexly

Mall för framtidsfullmakt (Svenska Bankföreningen)

Bli kund

Nu kan du som har Mobilt BankID snabbt och smidigt komma igång med våra tjänster.

Bli kund  på 3 minuter

Hjälpte den här sidan dig?

Tack för ditt svar.