Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Renoveringslån med Enkla lånet

Fördelarna med ett renoveringslån är många när du ska låna till renovering.

  • Du behöver inte ta ut ett nytt pantbrev på ditt hus.
  • Du behöver inte ha ditt boende som säkerhet för lånet.
  • Du kan lösa Enkla lånet när du vill – utan extra kostnad.

Så fungerar ett privatlån när du ska låna till renovering

Om du vill låna till renovering av din bostad är privatlån Enkla lånet ett bra alternativ. Du kan låna mellan 20 000 och 350 000 kronor till en förmånlig, rörlig ränta och lösa tillbaka det när du vill – helt utan extra kostnad.

En stor fördel är att du inte behöver ta ut något nytt pantbrev om dina redan uttagna pantbrev inte går att använda som säkerhet. Ett pantbrev kostar normalt 2 procent av det belopp som du utökar bolånet med. Du behöver heller inte ha ditt boende som säkerhet när du ska låna till renovering.

Ansök om privatlån när du ska låna till renovering

Här kan du räkna ut vad ett renoveringslån kan kosta. Du kan också testa och se hur mycket du kan låna. Skicka in din ansöka direkt och få lånebesked inom 24 timmar.

Räkna på ditt lån

Låna till renovering vid husköp

Det är ofta man vill göra renoveringar i ett nyköpt hus. Renoveringar där man sätter sin personliga prägel på inredningen och gör det mer hemtrevligt. Om man redan har belånat huset så mycket det går är ett renoveringslån ett bra alternativ. Ett renoveringslån fungerar precis som ett privatlån. Du behöver inte ta ut något nytt pantbrev och du behöver heller inte ha ditt boende som säkerhet när du ska låna till renovering vid husköp.

Tänk också på att om du renoverar din bostad kan den stiga i värde. Det finns dock en 5-års regel som säger att du tidigast kan ändra ditt amorteringsgrundande värde 5 år efter att du köpt den. Därefter löpande vart femte år. Om värdet på huset är högre än för 5 år sedan kan du höja ditt bolån eller sänka din amorteringskostnad om du önskar.

Frågor och svar om renoveringslån

Representativt exempel för Enkla lånet

Vi har en individuell prissättning och kredit­prövning görs alltid. Räntan är för närvarande 6,95–14,40 procent. Om den rörliga årsräntan är 8,45 procent, blir den effektiva räntan 8,92 procent för ett annuitetslån på 100 000 kronor upplagt på 5 år (60 återbetalnings­tillfällen) och med en uppläggnings­avgift på 300 kronor. Det totala beloppet att betala, vid oförändrad ränta blir 123 255 kronor och din månads­kostnad blir 2 049 kronor. Årsränta per den 1 november 2023.

Här kan du ansöka om ditt renoveringslån

Bra att ha när du ansöker om renoveringslån:

  • uppgifter om dina inkomster och skulder
  • namnet på din arbetsgivare
  • anställningsdatum
  • kontonummer för utbetalning och återbetalning av lånet.

Du får besked inom 48 timmar via ett sms.

Normalt sett har du pengarna på ditt konto i SEB inom 4-5 vardagar efter att vi har tagit emot ett underskrivet skuldebrev av dig. Om du vill att ditt renoveringslån ska betalas ut till en annan bank tar det ytterligare några dagar.

Du betalar tillbaka ditt renoveringslån från 2 till 10 år via autogiro och beloppet dras från ditt konto varje månad. Om du vill kan du göra större inbetalningar för att betala tillbaka ditt renoveringslån. Naturligtvis kan du också lösa hela lånet när du vill utan extra kostnad. Kontakta i så fall oss på 0771-365 365.

Om du skulle få ekonomiska problem bör du kontakta oss snarast.

Du kan höja ditt nuvarande renoverings­lån med 20 000 kronor eller mer. Vi gör då en ny kredit­bedömning och skickar ett nytt skulde­brev som du skriver under och skicka tillbaka till oss. Du kan ansöka om att höja ditt renoverings­lån via internet­banken eller genom att ringa oss på 0771-365 365.

Om du ansöker om en höjning av renoverings­lån på internet­banken bjuder vi på uppläggnings­avgiften, annars tar vi ut en ny uppläggnings­avgift på 300 kronor.

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar klockan 8–18.