Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Företagsleasing bil

Skaffa bil till företaget utan att låsa upp rörelsekapital.
Leasa din företagsbil genom oss. 

Skaffa bil till företaget utan att låsa upp rörelsekapital. Leasa din företagsbil genom oss. 

Vad är billeasing?

Billeasing innebär att du betalar för användningen av en bil, inte för ägandet. Billeasing är ett bra alternativ om ditt företag har behov av att skaffa en eller flera bilar men saknar kapital för en sådan investering. Med billeasing kan du skaffa bil till företaget utan att behöva använda en stor del av verksamhetens rörelsekapital. Istället betalar företaget en månadskostnad under en avtalad period.

Fördelar med billeasing

  • Finansieringen anpassas till objektets värde och din verksamhet.
  • Du låser inte upp rörelsekapital som kan användas smartare.
  • Momsen på leasinghyran är helt eller delvis avdragsgill.

Så fungerar företagsleasing av bil 

Leasing liknar ett hyresavtal, där vi äger objektet och du betalar för nyttjandet. Leasingavgiften betalas månadsvis och bestäms utifrån objektets pris, hur lång leasingperiod du väljer, den särskilda leasingavgiften (kontantinsatsen), den aktuella räntan och det överenskomna restvärdet. 

Vi är helt leverantörsoberoende och sköter allt det praktiska tillsammans med vår partner Bilreda, oavsett om det gäller en tjänstebil eller mer komplexa lösningar som kräver erfaren rådgivning. 

Restvärdet är skulden som finns kvar på kontraktet vid leasingperiodens slut och bör spegla objektets förväntade marknadsvärde. 

Grön billeasing

Du kan skaffa personbil eller lätt lastbil med vår gröna billeasing. För att kunna göra det krävs det att fordonet drivs helt på el. Då uppfylls kravet för att finansiera leasingen eller avbetalningen med vår gröna obligation, som investerar i insatser med målet att skapa en mer hållbar framtid.  

Grön billeasing är specialutvecklad för företag och organisationer som vill leasa elbilar. Det kan handla om en enskild bil eller en hel bilflotta och såväl personbilar som lätta lastbilar. 

Leasa bilen privat eller på företaget? 

I de allra flesta fallen är det mest fördelaktigt att leasa bilen på företaget. 

Vill du ha en nyare och dyrare bilmodell och kör mer än 3 000 mil per år i tjänsten är det mer fördelaktigt att leasa bilen på företaget och ha den som en förmån, så kallad förmånsbil. Dels får du dra av 50 procent av momsen på leasinghyran, dels sprider du ut betalningen över en längre tid. På så sätt blir det lättare att förutse dina kostnader och det blir enklare att göra en kostnadsbudget. 

Om du däremot vet att du kommer köra relativt få privatmil (under 1 600 mil per år) och dessutom vill ha en relativt billig bil (under 200 000 kronor) kan det vara bättre att leasa bilen privat och ta ut milersättning från företaget. Väljer du privatleasing behöver du dock föra en noggrann körjournal så att du kan hålla reda på hur mycket du kör privat och i tjänsten. 

Leasingkalkylator

Med vår leasingkalkylator kan du räkna ut vad det skulle kosta att leasa en ny personbil eller lätt lastbil. Skriv in dina uppgifter och få en överblick över hur dina villkor kan anpassas utifrån bland annat pris och löptid. Testa kalkylatorn direkt i Business Arena.

Dela upp betalningarna över en längre tid

Ska du finansiera företagsbilen eller investera i maskiner och inventarier? Då kan det vara fördelaktigt med leasing eller avbetalning.

Låna till bil med privatlån Enkla lånet

Oavsett om du ska köpa ny bil eller begagnad bil ansöker du enkelt online om ditt billån här. Du kan låna upp till 350 000 kronor utan säkerhet. 

Bil parkerad framför utsikt över höga berg och en fjord.

Prata med oss om finansiering för ditt företag

Vi erbjuder olika alternativ när ditt företag behöver förstärkt likviditet exempelvis för en investering ni vill göra. Våra rådgivare hjälper dig att hitta den finansieringslösning som passar ditt företag bäst.

Kontakta oss

Ring oss så hjälper vi dig.

Måndag, tisdag och torsdag: 9–16
Onsdag: 10–16
Fredag: 9–16

Inte kund hos oss än?

Är du inte företagskund hos oss idag och vill veta mer om våra erbjudanden som kan förenkla din vardag?

Läs mer om företagserbjudandet