Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Välj mäklare och skriv avtal

Bild på en man och en kvinna som sitter på en parkbänk och tittar på en läsplatta.

En försäljningsprocess börjar vanligtvis med att du träffar flera mäklare innan du väljer den som du vill anlita. Varje försäljning och varje bostad är unik, därför är det bra att en mäklare får möjlighet att komma hem till dig för att skapa sig en så bra bild och känsla av din bostad och dess omgivningar som möjligt.

På ditt och mäklarens första möte går ni igenom din boendesituation, dina önskemål, dina ekonomiska förutsättningar och tittar närmare på din bostad. En bra mäklare har god lokalkännedom och tillgång till statistik över bostadsmarknaden och kan därför ge dig en värdering av bostaden under mötet.

Du ska givetvis sträva efter att välja den mäklare som sammantaget kan hjälpa dig att göra en så trygg och bra affär som möjligt. God lokalkännedom, en person som håller dina förväntningar på slutpriset och en person som har god kunskap om just den typen av bostad som du ska sälja kan vara bra kriterier att titta efter.

Vi samarbetar med mäklarfirmorna Bjurfors och Svensk Fastighetsförmedling. Båda firmorna har stor kunskap om våra kunder och ser till att du gör en väl genomtänkt bostadsaffär. De erbjuder en skräddarsydd rådgivning där dina unika behov och ambitioner får ta plats.
Kontakta Bjurfors
Kontakta Svensk Fastighetsförmedling

Skriv rätt avtal med mäklaren

Ett förmedlingsuppdrag är ett avtal du skriver med mäklaren. Oftast får mäklaren sitt arvode genom provision, det vill säga en viss procent av köpeskillingen. Provisionen varierar beroende på vilken sorts egendom det är som ska säljas, om det är en villa, bostadsrätt eller ett fritidshus.

Provisionen betalas ut till mäklaren när du och den nya köparen har skrivit ett bindande köpeavtal. Om mäklarens arbete inte leder till försäljning får mäklaren inte heller provision. Om köpeskillingen bedöms bli relativt låg brukar ett minimiarvode fastställas i avtalet.

Bli kund

Nu kan du som har Mobilt BankID snabbt och smidigt komma igång med våra tjänster.

Bli kund på 3 minuter

Boka rådgivning

Vi hjälper dig med praktiska tips, råd och vägledning under livets alla händelser. Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig.

* Obligatoriska fält

Tack för din anmälan.

Hjälpte den här sidan dig?

Customer service