Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Lägg upp en strategi och målsättning

Det är aldrig för tidigt eller för sent att göra det du drömmer om. Men det är viktigt att du tänker igenom allt och lägger upp en strategisk plan för ditt nya karriärmål. Gör en självinventering och låt dina ambitioner vara det som driver dig. Reflektera över dina intressen och vad som gör dig lycklig. Vilka ambitioner har du, vilken typ av jobb vill du ha, var vill du bo och hur vill du att din vardag ska se ut? Jämför dig inte med andra – utgå alltid från dig själv. Och låt inte din ålder stå i vägen, det är bara en siffra. Svaren blir utgångspunkt i ditt strategiska karriärarbete.


Sätt upp delmål och planera för hur du ska nå dem. Till exempel: ”Inom tre månader ska jag hitta en vidareutbildning som jag vill gå och inom sex månader ska jag ha påbörjat den och gått ner till deltid.”

Uppdatera ditt CV och din Linkedin-profil och fundera på hur du kan sticka ut ur mängden. Lyft de kunskaper som du kan ha nytta av både i din nya och i din gamla bransch, till exempel ledarskap eller kommunikation. Se upp med branschspecifik jargong så att du inte låser in dig i din gamla karriär, och lyft tydligt upp erfarenheter och kunskaper som kan vara till nytta i din nya karriär.

Starta eget – vi hjälper dig hela vägen upp

Bli kund

Nu kan du som har mobilt BankID snabbt och smidigt komma igång med våra tjänster. 

Bli kund på 3 min

Boka rådgivning

Vi hjälper dig med praktiska tips, råd och vägledning under livets alla händelser. Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig.

* Obligatoriska fält

Tack för din anmälan.

Hjälpte den här sidan dig?

Customer service