Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Rekommenderade webbläsare

 

Så jobbar SEB med hållbarhet

Vårt erbjudande med hållbarhetsfokus

Världen har gemensamma utmaningar och vi vill vara en del av lösningen. Därför lägger vi stort fokus på bland annat miljö, jämställdhet och mänsklig utveckling. Här berättar vi mer om hur det syns i vår dagliga verksamhet, när vi investerar i olika bolag och i vårt erbjudande till dig.

#1
Redan 2008 skapade vi Världsbankens första gröna obligation. 10 år senare var vi först ut igen. Då med världens första blå obligation för att minska föroreningarna och skydda den känsliga vattenmiljön i Östersjön.
144 000
Visste du att SEB:s egen gröna obligation har bidragit till att minska koldioxidutsläppen motsvarande utsläpp från 144 000 bilar per år?
30 bilj. ‎€
Genom initiativet IIGCC arbetar SEB och 230 andra investerare runt om i världen för att förmå de 100 största utsläpparna i världen att minska sina utsläpp enligt tvågradersmålet. Tillsammans förvaltar vi 30 biljoner euro.

Visste du att?

Vi utesluter företag som är involverade i gruvverksamhet där kol står för mer än 5 procent av bolagets omsättning.

Att äga är att ha frihet

I Sverige äger kvinnor bara hälften så mycket som män. Statistiken är tydlig, men vi har kraft att förändra den. Genom medvetna val och nya tankesätt kan vi skapa ett mer ekonomiskt jämställt samhälle där fler kvinnor känner friheten i att äga. Friheten att kunna köpa bostad, börja investera eller starta ett företag.

Tillsammans kan vi ändra statistiken.

Customer service