Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Bolånekalkyl – räkna på nytt boende

Ta reda på din ränta

Ring oss direkt om du vill få en indikativ bolåneränta.

Vi har öppet alla vardagar klockan 8–18.

På väg mot nästa boende?

Just nu! 0 % ränta på brygglån för dig med dubbla bostäder. ​

Brygglån*, så kallat överbryggningslån, är ett tillfälligt lån för dig som fortfarande har pengar låsta i din nuvarande bostad när det är dags att betala för din nya bostad.  Kostnadsfritt brygglån gäller vid påskrivet skuldebrev under perioden 17 april till 31 december 2023 och bolån i SEB för den nya bostaden.

Representativt exempel för överbryggningslån. Med ett lånebelopp på 1 000 000 kronor som återbetalas i sin helhet vid slutet av löptiden, en löptid på 6 månader, en ränta på 0 procent, en uppläggningsavgift på 0 kronor och en aviseringsavgift på 0 kronor givet automatisk betalning, blir den effektiva räntan 0 procent. Det sammanlagda beloppet att betala under lånets löptid blir 1 000 000 kronor. Antalet avbetalningar blir en (1). Ränta per 21 april 2023. Räntan är fast under lånets löptid.

Vanliga frågor om bolån

För att kunna ansöka om lånelöfte hos oss behöver du bland annat ha en fast inkomst och tillräckligt med pengar till kontantinsatsen.

När du ansöker om bolån hos oss får du en individuell bolåneränta som sätts utifrån dina personliga förutsättningar. Det finns också saker du själv kan göra för att ytterligare förbättra din ränta.

Så kan du påverka din ränta

När du ska köpa bostad får du som mest låna 85 procent av bostadens pris. De resterande 15 procenten måste du själv betala i form av en kontantinsats.

  1. När du vill ha ett bolån till en ny bostad eller flytta ditt befintliga bolån, börjar du med att ansöka om ett lånelöfte. Lånelöftet är inte bindande så du behöver inte teckna lånet efter att du fått svar.
  2. Efter att vi gått igenom din ansökan kontaktar vi dig, antingen via mejl eller telefon, med ditt individuella erbjudande. Räntan sätts utifrån vår ordinarie bolåneränta minus en individuell räntenedsättning.
  3. Om du accepterar vårt erbjudande kan vi hjälpa dig att bli kund hos oss. Vi kan också hjälpa dig att avsluta dina affärer med din gamla bank.

Ett lånelöfte är en bedömning av din ekonomi, inte av en specifik bostad. Det är ett villkorat förhandsbesked som visar hur mycket du får låna för att köpa en bostad. Med ett lånelöfte vet du vad din ekonomi klarar och hur högt du kan gå i budgivningen när drömbostaden dyker upp. Ditt lånelöfte gäller i högst 3 månader, därefter kan du ringa oss för att ansöka om att förnya det. 

Läs mer om lånelöfte

Exemplet är beräknat på ett bolån på 1 miljon kronor.

Ränteförändring Ökning i kr per månad,
före ränteavdrag
Ökning i kr per månad,
efter ränteavdrag
+1 % 833 583
+2 % 1 667 1 167
+3 % 2 500 1 750
+4 % 3 333 2 333
+5 % 4 167 2 917
Kundservice