Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Att tänka på vid flytt

När du har köpt en ny bostad kan det vara bra att se över vilka
juridiska frågor som påverkar dig och din familj. Nedan går vi
igenom olika delar som är bra att tänka på vid en flytt.

När du har köpt en ny bostad kan det vara bra att se över vilka juridiska frågor som påverkar dig och din familj. Nedan går vi igenom olika delar som är bra att tänka på vid en flytt.

Vissa saker är svåra att prata om men ändå viktiga att gå igenom. Vad händer exempelvis om du eller någon där hemma blir sjukskriven, blir av med jobbet eller avlider? Om ni är två som bor ihop – har någon av er barn från ett tidigare förhållande? Har en av er gått in med mer pengar i bostaden?

Är du osäker på vilka juridiska frågor som berör just dig? Som kund med vårt paket Enkla vardagen kan du få hjälp med juridisk rådgivning hos vår samarbetspartner Lexly. Dessutom har du möjlighet att skriva flera vanliga avtal kostnadsfritt online eller till en förmånlig rabatt tillsammans med jurist.

Läs mer om hur Lexly kan hjälpa dig

Bolåneskydd – trygghet om något oförutsett händer

Bolåneskydd är en försäkring som hjälper dig att betala lånet om något skulle hända. Försäkringen består av två delar: arbetsoförmåga och arbetslöshet eller livskydd. Du väljer själv om du vill teckna båda delarna eller bara en av dem.

Läs mer och ansök om låneskydd

Skydd vid arbetsoförmåga och arbetslöshet

Ersätter månadskostnaden för räntor och amorteringar om du skulle bli sjuk, ofrivilligt arbetslös eller hamna på sjukhus. Du kan försäkra maximalt 15 000 kronor per månad.

Livskydd

Om den försäkrade avlider betalar försäkringen hela eller delar av lånet. Det här kan många gånger vara skillnaden mellan att efterlevande kan bo kvar eller inte. Du kan försäkra upp till 40 prisbasbelopp vilket motsvarar 2 292 000 kronor år 2024.

Läs mer i våra frågor och svar om bolåneskydd

Hemförsäkring och andra avtal

Kom ihåg att säga upp dina gamla avtal och att teckna nya för till exempel bredband, el, sophämtning och parkeringsplats, så att allt är klart på flyttdagen.

Se även till att du har en hemförsäkring för din nya bostad från och med dagen den blir din. Kommer du att äga två bostäder under en period? Då behöver båda bostäderna vara försäkrade under den tiden.

Flytten är också ett bra tillfälle att se över din hemförsäkring. Har du bästa möjliga villkor och pris? Det kan löna sig att jämföra olika bolags försäkringar. Som kund med vårt paket Enkla vardagen får du en kostnadsfri genomgång av dina försäkringar hos Trygg-Hansa och förmånliga rabatter på hemförsäkring och andra sakförsäkringar. Kolla gärna vad de kan erbjuda dig!

Läs mer om vårt samarbete med Trygg-Hansa

Adressändra

Adressändra gärna innan du flyttar, men senast en vecka efter tillträdet.

Flyttstäda

Vill du anlita någon som flyttstädar bör du se till att boka i tid, framförallt vid ett månadsskifte. Tänk på att du ofta måste tömma hela lägenheten själv och avfrosta frysen innan.

Tips! 

  • Du behöver vanligtvis en flyttkartong per kvadratmeter.
  • Du får göra rutavdrag för vissa jobb i ditt hem, exempelvis flyttstädning. 

3 enkla steg när du ska ansöka om lånelöfte och bolån

Ta reda på hur mycket du kan låna

Se hur mycket du kan låna. Därefter kan du direkt gå vidare och ansöka om lånelöfte.

Till bolånekalkylen

Ansök om lånelöfte

Med ett lånelöfte är du beredd när drömbostaden dyker upp.

Ansök om lånelöfte

Kontakta oss

Kontakta oss innan du skriver kontrakt. Då kan vi kontrollera att bostaden går att belåna.

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar klockan 8–18.

Hjälpte den här sidan dig?

Tack för ditt svar.